Distichiasis hond

Distichiasis hond

Je hoeft distichiasis bij je hond alleen laten behandelen als je hond last heeft van de erfelijke oogaandoening.

Distichiasis hond

Distichiasis is een erfelijke aandoening. Een of meerdere extra haren op de ooglidrand of in het oogslijmvlies van je hond kunnen oogirritatie of oogontstekingen veroorzaken.

Distichiasis hond: symptomen

De haartjes zijn niet altijd met het blote oog te zien. Je kan distichiasis bij je hond herkennen aan volgende symptomen:

Herken je een of meerdere symptomen bij je hond? Laat zijn ogen dan nakijken door je dierenarts. Lees ook ons artikel over oogproblemen bij een hond en kat.

Distichiasis hond: Oorzaak

Distichiasis is erfelijk. De oogaandoening komt vaker voor bij boxers, Amerikaanse en Engelse cockerspaniëls, Engelse bulldogs, pekinezen en flatcoated retrievers.

Waarom zou je distichiasis bij je hond laten behandelen?

Het hoornvlies van je hond kan zo geïrriteerd raken dat hij een oogontsteking krijgt. Ook kan het hoornvlies van je hond permanent beschadigd raken.

Distichiasis hond: diagnose

Je dierenarts stelt distichiasis bij je hond vast via een oogonderzoek. Verder onderzoekt je dierenarts of het hoornvlies van je hond beschadigd is.

Distichiasis hond: behandeling

Distichiasis kan op twee manieren worden behandeld. Je kan de haartjes laten epileren. Na ongeveer een maand groeien ze terug. Daarom laat je de haartjes best permanent onder narcose verbranden of bevriezen.

De kosten van de behandeling hangen af van het gewicht van je hond en het aantal te verwijderen haartjes. Wil je meer weten over distichiasis bij je hond? Neem contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Ziet u symptomen in dit artikel terug bij uw dier? Maak een afspraak bij een kliniek. Een dierenarts kan beoordelen of behandeling nodig is.

Vind uw kliniek