Hornersyndroom hond

Hornersyndroom hond

Het Hornersyndroom komt bij een hond regelmatig voor. De zenuwstelselaandoening veroorzaakt gezichtspierverlamming. Ga met je hond op controle bij je dierenarts.

Hornersyndroom hond

Het Hornersyndroom is een zenuwstelselaandoening die regelmatig voorkomt bij een hond. De ziekte blokkeert de oogzenuw van je hond.

Hornersyndroom hond: de symptomen

Een oogzenuwblokkade veroorzaakt vier typische symptomen:

Er zijn vele aandoeningen die ongelijke pupillen veroorzaken zoals een oogontsteking, hersenletsel, glaucoom

Niet al deze symptomen zijn even duidelijk of altijd allemaal aanwezig. Herken je een of meerder symptomen bij je hond? Neem dan contact op met je dierenarts.

Hornersyndroom hond: de oorzaak

Een oogzenuwblokkade kan ontstaan door een:

Soms heeft je hond last van een oogzenuwblokkade zonder duidelijke reden. Meestal verdwijnen de symptomen vanzelf na zes tot acht weken.

Waarom zou je het syndroom van Horner bij je hond laten behandelen?

Soms wijst een oogzenuwblokkade op een onderliggende aandoening. Om zeker te zijn, ga je best met je hond langs bij je dierenarts.

Hornersyndroom hond: de diagnose

Om zeker te zijn van de plaats van de blokkade, krijgt je hond speciale oogdruppels toegediend. Als je dierenarts vermoedt dat er meer aan de hand is, kan er ook een MRI-scan of een röntgenfoto gemaakt worden. 

Hornersyndroom hond: de behandeling 

Je hond krijgt adrenalinedruppels in zijn oog om het verkleinen van zijn pupil tegen te gaan. Eventuele onderliggende aandoeningen worden ook behandeld.

Heb je twijfels of vragen? Neem contact op met een AniCura-dierenarts. Wij helpen je graag verder.

Neem contact op met een dierenarts

Ziet u symptomen in dit artikel terug bij uw dier? Maak een afspraak bij een kliniek. Een dierenarts kan beoordelen of behandeling nodig is.

Vind uw kliniek