Waarom eet mijn hond/kat gras

Waarom eten honden of katten gras?

Waarom eten honden of katten gras? Gras bevordert hun darmtransit. Ontworm je kat of hond regelmatig om een parasitaire besmetting te voorkomen.

Vroeger werd gedacht dat katten en honden gras aten om te kunnen braken. Gras bevordert de darmtransit van je hond of kat. Voor katten werkt gras laxerend gezien de grote hoeveelheid haar die ze binnenkrijgen een verstopping kunnen veroorzaken. Verder zitten er een paar belangrijke vitaminen in gras.

Het kan geen kwaad dat je kat of hond na het eten van gras moet overgeven. Ontworm je kat of hond regelmatig om een parasitaire besmetting te voorkomen. Let op voor pesticiden. Lees ook ons artikel over giftige stoffen voor je hond en giftige stoffen voor je kat.

Eet je hond of kat meer gras dan anders? Dan kan hij een voedings, vitamine- of mineralentekort hebben. Honden en katten kunnen ook uit angst of verveling gras beginnen eten. Lees ook ons artikel over pica.

Hoest of niest je hond of kat na het eten van gras? Dan kan er een grasaar in zijn neus, gehemelte of keel zitten. Lees ook ons artikel over grasaar bij een hond. Neem contact op met een AniCura-dierenarts.