Kat geeft over

Kat geeft over

Geeft je kat over? Meestal verdwijnen de symptomen na enkele dagen. Als de klachten aanhouden, neem je best contact op met je dierenarts.

Symptomen overgeven kat

Je hoeft je niet meteen zorgen te maken als je kat overgeeft. Vaak heeft hij gewoon iets verkeerds gegeten. Braken is een natuurlijke beschermingsreactie van het lichaam van je kat. 

Het kan zijn dat je kat wit schuim of slijm overgeeft. Dit kan wijzen op een slechte vertering door te snel te eten of een irritatie van de maag van je kat. Naast het overgeven zijn er nog andere symptomen die kunnen duiden op een probleem zoals:

Een kat moet iedere dag eten en drinken. Neem bij twijfel contact op met je dierenarts.

Oorzaken braken kat

Vaak is een haarbal of een plotselinge verandering in het dieet van je kat de reden dat hij moet overgeven. Soms is er een onderliggende aandoening zoals:

Wanneer moet je met je kat naar de dierenarts?

Neem direct contact op met je dierenarts als je kat:

Kat geeft over: diagnose

Vaak is een lichamelijk onderzoek genoeg om de oorzaak van het braken te vinden. Soms zijn er aanvullende onderzoeken nodig zoals: 

Kat geeft over: behandeling

De behandeling hangt af van de diagnose. Medicatie kan de klachten van je kat verminderen. Heb je nog vragen of maak je je zorgen? Neem dan contact op met je dierenarts.

Lees ook ons artikel over overgeven bij honden.

Naar de dierenarts?

De klachten die in dit artikel beschreven zijn verdwijnen meestal vanzelf binnen 24-48 uur. Zijn de klachten na 72 uur niet verdwenen? Neem dan contact op met een dierenarts.

Vind uw kliniek