Ariane Serruys

Dierenartsassistente

Ariane behaald in 2013 haar diploma dierenzorg en in 2015 ook een master of science in global wildlife health & conservation aan de University of Bristol in Engeland.

Van 2016 tot 2018, besloot ze de wijde wereld in te trekken, waarbij ze onder andere 4 maanden kalfjes heeft grootgebracht op een melkveebedrijf in Australië en 4 maanden met WWF onderzoek heeft gedaan naar wilde bizons in Roemenië. Toen ze thuis kwam eind vorig jaar, kriebelde het om haar professionele ervaring met dieren verder uit te diepen. Zo is ze eind maart 2019 bij Causus terechtgekomen.

Het geeft enorm veel voldoening om met dieren te werken en ze er weer bovenop te helpen. Ariane haar job is heel afwisselend: elke dag zijn er andere patiënten, elk met een eigen verhaal. Ze staat in voor de verzorging van de dieren, alsook het assisteren van de dierenartsen tijdens operaties. Ze kijkt ernaar uit om hier nog veel bij te leren en de beste dierenartsassistente te worden, die zowel dierenarts als dier zich kunnen wensen.