Dierenartsassistente

In 2001 studeerde ik af als Ergotherapeut aan Katho Brugge, een opleiding die ik 18 jaar met plezier heb uitgevoerd. Toch ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, een job waar ik mijn passie kon in terugvinden! In 2019 werd mijn droom werkelijkheid: een aanbieding in ‘mijn’ dierenkliniek Causus; een kans waar ik erg dankbaar voor ben.

Omgaan met dieren is altijd een passie geweest. Weet je dat ik een achterkleindochter van ‘petje tieste’ ben die anno 1900 in regio Oostkamp vaak werd geraadpleegd om dieren met kruidenzalfjes te verzorgen? Ik ben ook kleindochter van een vinkenliefhebber en de dochter van duivenliefhebber. Het is misschien met de paplepel ingegeven?

Ik ben eigenaar van 4 border collies, een sheltie, 8 cavia's en kippen. Dieren rond me heen en ze verzorgen geeft me een blij gevoel. Reeds 15 jaar ben ik actief in behendigheid of agility, een sport voor honden vergelijkbaar met jumping in paardensport. Zowel nationaal als internationaal neem ik deel aan competities en organiseer workshops. De combinatie van sport, honden, gedrag, fysiek en gezondheid vormt voor mij een uitdaging.

Het onderhouden van een goede gezondheid van dieren, zowel op vlak van voeding, spieropbouw en ondersteunend werken ter preventie van blessures en fokken met onderbouwde kennis zijn mijn grote interessevelden.

Met als achtergrond de opleiding ergotherapie interesseert mij ook de revalidatie na een operatie. Het is heel boeiend om de stap te zetten van humane therapie en revalidatie naar diergeneeskundige zorg.

Ik hoop jullie met een glimlach te mogen ontvangen op consultatie en jullie te mogen bijstaan met zorg, raad en gepassioneerde ervaring!