Saskia Vansteelant

Dierenartsassistente

In 2001 studeerde Saskia af als ergotherapeut aan Katho Brugge, een opleiding die ze 18 jaar met plezier heeft uitgevoerd. Toch is ze op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging; een job waar ze haar passie kon in terugvinden! In 2019, werd haar droom werkelijkheid: een aanbieding in ‘haar’ dierenkliniek Causus; een kans waar ze erg dankbaar voor is.

Omgaan met dieren is altijd een passie geweest. Wist je dat Saskia de achterkleindochter van ‘petje tieste’ is, die anno 1900 in regio Oostkamp vaak werd geraadpleegd om dieren met kruidenzalfjes te verzorgen? Ze is ook kleindochter van een vinkenliefhebber en de dochter van een duivenliefhebber. Misschien is het met de paplepel ingegeven?

Ze is eigenaar van 4 border collies, een sheltie, 8 cavia’s en kippen. Dieren rond haar heen ze verzorgen, geven haar een blij gevoel. Reeds 15 jaar is ze actief in behendigheid of agility, een sport voor honden vergelijkbaar met jumping in paardensport. Zowel nationaal als internationaal, neemt Saskia deel aan competities en organiseert ze workshops. De combinatie van sport, honden, gedrag, fysiek en gezondheid vormt een uitdaging voor haar. 

Het onderhouden van een goede gezondheid van dieren, zowel op vlak van voeding, spieropbouw en ondersteunend werken ter preventie van blessures en fokken met onderbouwde kennis zijn haar grote interessevelden.

Met als achtergrond de opleiding ergotherapie interesseert haar ook de revalidatie na een operatie. Het is heel boeiend om de stap te zetten van humane therapie en revalidatie naar diergeneeskundige zorg.

Saskia hoopt je met een glimlach te mogen ontvangen op consultatie en je te mogen bijstaan met zorg, raad en gepassioneerde ervaring!