met kat naar de dierenarts tijdens corona

Zo bezoek je de dierenarts in tijden van het Coronavirus

Bij ons staan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van onze patiënten, medewerkers, klanten en de omgeving op nummer één tijdens deze Corona-crisis. Ondanks de uitbraak van het Coronavirus proberen wij alle diergeneeskundige zorg zoveel mogelijk te blijven verlenen. Wel nemen we extra maatregelen met betrekking tot het Coronavirus.

De verspreiding van het virus gaan we maar op één manier tegen - door samen te werken. Hier heeft iedereen een rol in. Als dierenartsen hebben we een cruciale rol om de volksgezondheid te beschermen via diergeneeskunde. We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat we de beste zorg aan dieren kunnen blijven geven, terwijl onze medewerkers veilig kunnen werken.

De Corona-pandemie is voor iedereen heel vervelend. We doen ons uiterste best om jou en jouw dier zo goed mogelijk te helpen. Zoals altijd. Je kunt dus gewoon een afspraak bij ons maken. 

Wat doen wij om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan?

We hebben verschillende maatregelen getroffen om onze medewerkers veilig te laten werken. Zo kunnen dieren de noodzakelijke zorg krijgen waar ze recht op hebben. Denk hierbij aan:

Wat we van je vragen:

Welke dieren kunnen bij de dierenarts komen?

Alle dieren die onze zorg nodig hebben zijn welkom. Spoedgevallen gaan zoals altijd voor. Het kan alleen wel zo zijn dat we minder personeel hebben dan normaal, waardoor je misschien wat langer moet wachten.

Heeft de dierenkliniek aangepaste openingstijden?

De openingstijden van onze kliniek vind je op onze website. Mochten de openingstijden aangepast worden, dan zorgen we dat de website up-to-date is.

Wat moet ik doen als ik voer of medicijnen moet kopen?

Je kunt nog steeds bij ons terecht voor voer, medicijnen en supplementen. Wel raden we aan om van tevoren even te bellen, dan leggen we jouw bestelling klaar en kun je zo snel mogelijk weer met je bestelling naar huis.

Wat moet ik doen als ik naar de dierenarts ga?

We werken op afspraak, dus bel of maak online je afspraak. Overige tips en richtlijnen vind je hierboven.

Kan ik met mijn huisdier naar de dierenarts gaan als ik besmet ben met het Coronavirus COVID-19?

Als je besmet bent met COVID-19, of als er vermoed wordt dat je besmet bent, kom dan niet zelf naar de dierenarts, maar laat iemand anders die niet besmet is of in quarantaine is je dier langsbrengen. Neem ook vooraf contact met ons op, zodat we met je mee kunnen denken en goed op de hoogte zijn van de situatie. Zo kan ons team de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en jouw dier veilig behandelen.

Bedankt voor je medewerking

Wij zijn er voor jou en jouw huisdier. Alvast bedankt voor je geduld en medewerking. Samen slaan we ons zo goed mogelijk door deze crisis heen, waarbij het welzijn van mens en dier voorop staat.

Bedankt aan iedereen die ons een hart onder de riem heeft gestoken. Een compliment of een bedankje aan de teams die voor je dieren zorgen raken ons dieper dan je misschien denkt. 

Lees ook: alles over het Coronavirus en huisdieren