Ann Bulthé

Dierenarts

Ann Bulthé studeerde in 2002 als als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke. Na twee jaar buitenlandervaring, keerde ze terug naar België en solliciteerde bij wat toen nog de jonge dierenartsenpraktijk Het Binnenhof was. Ondertussen is ze stevig geworteld in de Kempische bodem, al schemeren de West-Vlaamse roots nog wat door.

Haar professionele stokpaardjes zijn tandheelkunde, oogheelkunde en de behandeling van kleine knaagdieren. Cavia’s met tandproblemen, oogproblemen ten gevolge van tandproblemen, al dan niet bij konijnen, … ze vindt het allemaal even interessant.Toch blijft, volgens Ann, het allermooiste dat ze dankzij haar kennis en kunde als dierenarts voor een dier -groot of klein- en zijn baasje, echt het verschil kan maken.

Haar allereerste kat heette Tinneke (want ze kwam uit Heule). Ann was toen 6 jaar. Sindsdien voelt een huis pas als een thuis, wanneer er dagelijks kattenhaar gestofzuigd dient te worden, vindt ze. Vrij huppende konijnen snoeien op geheel eigen wijze de tuin - wie heeft er dan nog een Netflix abonnement nodig?

Ann haar vrije tijd is gereserveerd voor familie en vrienden. Waar ze als moeder vroeger nog met een strategisch geplaatste ‘kiekeBOEK!’ kon scoren, hoort ze tegenwoordig op zijn minst wat gamerlanguage te beheersen of zeemermingsgewijs door het water te bewegen - dit weliswaar met zeer wisselend succes.

Expertise

Tandheelkunde, oogheelkunde en kleine knaagdieren