Bart Michiels

Dierenarts

Bart Michiels is in 1992 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. Na enkele jaren was de gezelschapsdierenpraktijk waar hij aan de slag ging aan uitbreiding toe en in 1998 stond hij mee aan de wieg van onze huidige dierenkliniek. In 2020 nam Bart, samen met zijn collega-praktijkmanagers Ann en Flor, de stap om met Het Binnenhof toe te treden tot het netwerk van AniCura.

Van meet af aan lag zijn interesse bij de heelkunde. Door het volgen talloze cursussen en congressen in binnen- en buitenland, bekwaamde hij zich eerst in de weke delen chirurgie en naderhand ook in de orthopedie. Vandaag vind je hem buiten de raadplegingen dan ook meestal terug in het operatiekwartier. Bart probeert aan de eigenaars van onze patiënten op een duidelijke manier uit te leggen wat er met hun dier aan de hand is en hoe we dat kunnen verhelpen, om vervolgens samen de juiste behandeling te kiezen. Telkens weer voelt hij zich op zijn best wanneer we dat dan tijdens de daarop volgende ingreep verwezenlijken.

Thuis heeft Bart één kat, Bicky, die bij het ontbijt zijn eigen stoel en bordje yoghurt claimt - zoals het hoort: netjes met de poep op de stoel, voorpootjes op de rand van de tafel.

Wanneer hij niet aan het werk is, houdt hij ervan de Europese wegen onveilig te maken op zijn Vespa of er met wandelschoenen en rugzak op uit te trekken  - dicht bij huis of nog liever naar hogere regionen.

Expertise

Weke delen chirurgie en orthopedie