Dierenarts

Ik ben Bart Michiels, in 1992 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. Na enkele jaren was de gezelschapsdieren-praktijk waar ik aan de slag ging aan uitbreiding toe, en in 1998 stond ik mee aan de wieg van onze huidige dierenkliniek. In 2020 nam ik, samen met collega-praktijkmanagers Ann en Flor, de stap om met Het Binnenhof toe te treden tot het netwerk van Anicura.

Expertise en interesse
Van meet af aan lag mijn interesse bij de heelkunde. Door het volgen van talloze cursussen en congressen in binnen- en buitenland bekwaamde ik me eerst in de wekedelenchirurgie en naderhand ook in de orthopedie. Vandaag vind je me buiten de raadplegingen dan ook meestal terug in het OK. Ik probeer aan de eigenaars van onze patiënten op een klare manier uit te leggen wat er met hun dier aan de hand is, en hoe we dat kunnen verhelpen, om daarna samen de juiste behandeling te kiezen. Telkens weer voel ik me op mijn best wanneer we dat dan tijdens de daarop volgende ingreep verwezenlijken.

Thuis
Thuis hebben we één kat, Bicky, die bij het ontbijt z’n eigen stoel en bordje yoghurt claimt - zoals het hoort: netjes met de poep op de stoel, voorpootjes op de rand van de tafel.

Wanneer ik niet aan het werk ben, hou ik er van de Europese wegen onveilig te maken op m’n Vespa of er met wandelschoenen en rugzak op uit te trekken - dicht bij huis of nog liever: naar hogere regionen.

Expertise

Wekedelenchirurgie en orthopedie