Margarita Stamenkovits

Dierenarts

Margarita Stamenkovits komt uit Griekenland. In oktober 2020 verhuisde ze naar België. Ze besloot diergeneeskunde te studeren toen ze 5 jaar oud was, want een passie voor dieren heeft ze altijd al gehad. Ze kreeg haar eerste hond, lang voor ze haar beste vriendin ontmoette. Daardoor spelen dieren een belangrijke rol in haar leven.

In augustus 2020 studeerde ze af als dierenarts aan de Universiteit van Thessaloniki in Griekenland. Vanaf oktober tot en met juni 2020, liep ze stage in Het Binnenhof. Deze kans gaf haar genoeg tijd om Nederlands te leren, meer kennis over inwendige diergeneeskunde te verzamelen én een nieuw lid van de ‘AniCura Het Binnenhof-familie’ te worden.

Margarita is vooral geïnteresseerd in inwendige ziekten: een zeer diverse en uitdagende tak van de diergeneeskunde. Daarnaast heeft ze tijdens haar stage in Het Binnenhof ook een nieuwe passie ontdekt: cardiologie. Daarom volgt ze een cardiologie-opleiding zodat ze zich erin kan ontwikkelen.

Ondanks dat ze tijdens haar kindertijd altijd een hond als gezelschap had, loopt er nu een geadopteerde kat in haar huis rond, die Leon heeft. Leon is een Bengaalse kat die toen hij 10 weken oud was een ongeluk heeft meegemaakt. Dit leidde tot een staartamputatie. Hoewel Leon een stukje van zijn staart verloor, blijft hij vol energie spelen. Behalve spelen met haar kat, bestaat de beste ontspanning voor Margarita uit wandelen in de natuur en genieten van goede misdaadboeken en -series.