Valérie Bavegems

Dierenarts

Valérie Bavegems is in 1995 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Na wat werkervaring opgebouwd te hebben aan de faculteit diergeneeskunde en in twee privépraktijken, is ze aan de faculteit diergeneeskunde gestart met een specialisatie cardiologie. Ze heeft zich gedurende meerdere jaren toegelegd op het behalen van een doctoraat en ze was tot oktober 2016 verantwoordelijk voor de consultaties cardiologie en de theoretische lessen met betrekking tot het cardio-respiratoir stelsel.

Na een korte tijd in enkele privépraktijken, heeft ze twee jaar gewerkt voor een veterinair farmaceutisch bedrijf. Maar… het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus staat ze opnieuw in de praktijk waar ze zich met hart en ziel toelegt op cardiologie voor huisdieren.

Je kunt bij haar terecht voor alle hartonderzoeken bij hond en kat (RX thorax, echocardiografie met Doppler, electrocardiografie): zowel voor officiële controles voor de fok als voor diagnose en behandeling van hartproblemen. Ze hecht veel belang aan correct, duidelijke informatie en aan een zachte omgang met mens en dier. “The animal's quality of life and the communication with the owner will always be my main goals.”

De liefde voor dieren beperkt zich bij Valérie niet tot de werkvloer… Haar huis wordt opgevrolijkt door de honden Rusty en Phoebe (een Nova Scotia Duck Tolling Retriever en een Spaanse Galgo) en de katten Hermès en Ares, Odin en Sunna (twee Sphynxen en twee Maine Coons). De kleurrijke vissen in de vijver vervolledigen de olijke bende. Samen met Rusty neemt ze al eens deel aan hondenshows in binnen- en buitenland en een stevige wandeling samen met de honden is nooit ver weg. Ook een ritje met de motor slaat Valérie nooit af.

Opleiding

Doctor in de Diergeneeskundige Wetenschappen

ESAVS cardiology

Expertise

Cardiologie