Maand van de gebitsverzorging

Ook als je huisdier blij is, speelt en goed eet, kan hij gebitsproblemen hebben. Dieren zijn meesters in het verbergen van pijn. Wil je zeker zijn dat jouw huisdier geen pijn heeft door gebitsproblemen? Maak een afspraak voor een controle. Leer hier meer over het gebit van je hond of kat en hoe het te verzorgen.

Pieter Vanacker
Dierenarts

Pieter Vanacker

Dierenarts
Dierenarts
Pieter Vanacker
Dierenarts

Opleiding

  • Cart, ccrp, acupuncture en vakdierenarts gezelschapsdieren

Expertise

  • Dierfysiotherapie ccrp en ccrt bij CRI en Dierfysiotherapie bij Ugent Acupunctuur CRI

In 2003 ben ik als dierenarts begonnen in Kapelle-op-den-Bos. Op dat moment verzorgde ik zowel gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren.

Vanaf 2008 richtte ik samen met Dorien Dierenartsencentrum Anthemis op. Vanaf 2009 volgde ik een driejarige opleiding Vakdierenarts Gezelschapsdieren waarbij ik zowel een opfrissing kreeg van de bestaande aandoeningen en technieken, evenals een waaier aan nieuwe ontwikkelingen en technieken in de diergeneeskunde. Geleidelijk aan werd onze praktijk verder uitgebouwd, waardoor er meer vraag kwam naar specialisatie. Ik verdiep me in de oogheelkunde en algemene geneeskunde van de gezelschapsdieren.

Sinds 2016 heb ik mij verder verdiept in de fysiotherapie en revalidatie van gezelschapsdieren. Ik hou me sindsdien voornamelijk daarmee bezig: dieren hun pijn wegnemen zodat ze terug goed kunnen bewegen en gelukkig worden.

Zelf heb ik 2 honden: Papoef, een Berner Sennen en Ronnie, een Jack Russel Terriër.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.