Audrey Lovenweent
Dierenarts

Audrey Lovenweent

Dierenarts
Dierenarts

Audrey Lovenweent

Dierenarts

Opleiding

  • ESAVS Canine and feline ultrasound & echocardiography certificate
  • ESAVS Cardiology

Audrey is net zoals 2 andere collega’s in 2008 afgestudeerd als dierenarts in Merelbeke en behaalde onlangs haar Certificate in Canine and Feline ultrasound & echocardiography. Een opleiding als dierenarts eindigt niet bij het krijgen van een diploma, maar vraagt voortdurende bijscholing. Daarom wil ze zich de komende jaren verder toeleggen op alles wat met inwendige ziekten te maken heeft.

Haar passie ligt in de interne geneeskunde en dan voornamelijk de gastro-enterologie. Ze vindt het leuk om een hondje of katje met een braakprobleem te helpen. Verder verdiept ze zich ook graag in infectieziekten, endocrinologie, leveraandoeningen en kennelproblematiek.

Als kind kon Audrey amper lopen, of ze wilde al dierenarts worden. Ze toverde hun tuin om tot één grote begraafplaats waar allerlei vogeltjes, vlindertjes en zelfs regenwormen in luciferdoosjes een laatste rustplaats vonden. Later bracht ze alle verloren gelopen dieren mee naar huis (haar mama is er nog steeds van getraumatiseerd) en van zodra ze een bijdrage kon leveren, deed ze vrijwilligerswerk bij het Blauwe Kruis.

Tegenwoordig gaat een deel van haar vrije tijd naar het vertroetelen van Prikje, de kat des huizes. Prikje werd als 5 weken oude kitten in de goot gevonden. Zijn naam heeft hij te danken aan de vele prikjes die nodig waren om zijn leven te redden. Gelukkig koestert hij geen wrok en groeide hij op tot een superlieve kater!

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.