Deze dienst bestaat uit verschillende technieken en technologieën om het inwendige van het dier in beeld te brengen. Zo kan men o.a. diagnoses stellen, operaties voorbereiden en behandelingen erop afstemmen.

Dierenartsencentrum Malpertuus te Destelbergen

Leenstraat 2A 9070 Destelbergen
Routebeschrijving +32 9 210 23 00

Mogelijke behandelingen 

De locaties die deze dienst aanbieden kunnen je bijvoorbeeld helpen met: 

Vaak voorkomende problemen 

De lijst aan problemen waarvoor met medische beeldvorming een diagnose gesteld kan worden, is eindeloos. Voorbeelden zijn: 

Symptomen waarbij deze dienst zou kunnen helpen 

Door de uitgebreide mogelijkheden van de verschillende technieken komen heel veel symptomen in aanmerking voor verder onderzoek met medische beeldvorming. Je dierenarts kan je hierover adviseren. 

Specialisten in dit domein 

Bij de locaties die je hierboven kan vinden, werken dierenartsen met jarenlange ervaring en veel deskundigheid in dit vakgebied. Daarnaast zijn er ook Europese specialisten, ook wel eens diplomates genoemd. Europese specialisten zijn dierenartsen die na hun reguliere opleiding diergeneeskunde een aanvullende opleiding van minstens 4 jaar hebben gevolgd om zich te specialiseren in een specifiek domein van de diergeneeskunde en hiervoor een examen succesvol hebben afgelegd bij de European Board of Veterinary Specialisation. Om de erkenning als Europees specialist te behouden, moet men overigens om de 5 jaar kunnen aantonen dat men aan de vereisten qua nascholing en wetenschappelijk onderzoek voldoet. Op die manier blijven specialisten steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. 

Bij AniCura werken de volgende Europese specialisten in dit domein: 

Dierenartsencentrum Malpertuus te Destelbergen

Leenstraat 2A 9070 Destelbergen
Routebeschrijving +32 9 210 23 00