Kat adopteren of kopen

Je kan een kat adopteren of kopen. Met onze tips verloopt het volledige proces soepel.

Kat adopteren of kopen

Bedenk welk kattenras je wil voor je er een kat koopt of adopteert. Raadpleeg bij keuzestress onze rassengids. Koop of adopteer je een kitten? Doe dat dan vanaf hij twaalf weken oud is. De kitten moet ook ingeënt zijn. Sinds 2014 moet je een kat ook verplicht laten chippen en steriliseren voor je ze verkoopt of weggeeft. In 2018 werd beslist dat katten gesteriliseerd moeten zijn voor ze vijf maanden oud zijn.

Lees meer in onze artikels over het chippen en steriliseren van een kat.

Kat kopen: kies een kattenfokker

Ga na of je fokker lid is van de nationale rasvereniging. Plan een bezoek aan je fokker. Zo kan je nagaan of de moeder van je kitten in een gezonde omgeving leeft. Vermijd fokkers die katten van veel verschillende leeftijden en rassen houden. Eventueel kan je ook naar een kattenshow gaan om fokkers te ontmoeten.

Kat adopteren

Er zijn meer katten dan baasjes. Ben je niet op zoek naar een specifiek ras? Neem dan een kat uit een asiel. Ga na of de katten medisch volledig zijn onderzocht en in een veilige, rustige omgeving worden gehouden.

Breng tijd door met de kat die je zou willen adopteren. Sommige katten hebben bijvoorbeeld door een trauma in hun vorige leven extra aandacht en zorg nodig. Schrijf de karaktereigenschappen die je zoekt in een kat op voor je het asiel bezoekt.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.