Kattenras kiezen: welke kat past bij mij?

Een kattenras kiezen dat bij je past, is niet zo makkelijk als het lijkt. Wij maken je wegwijs.

Een kattenras kiezen

Voor sommige mensen is elk kattenras hetzelfde. Niets is minder waar. Een pers of een bengaal hebben wel degelijk andere karaktereigenschappen.

Een kattenras kiezen: hoe mag een kat zich gedragen?

Hoe vocaal, sociaal en actief mag je kat zijn? Wil je een rustige of speelse kat? Zoek je een kat die afhankelijk of zo zelfstandig mogelijk is?

Een kattenras kiezen: heb je voorkeuren qua uiterlijk? 

Sommige mensen zijn dol op kleine, pluizige katten. Anderen hebben een voorkeur voor grotere katten met kort haar. Ga na hoeveel tijd je kan spenderen aan de vachtverzorging van je kat.

Een kattenras kiezen: waar en hoe woon je? 

Sommige kattenrassen hebben meer ruimte nodig, terwijl andere katten perfect gedijen in een appartement. Ook zijn er rassen die meer geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen of andere huisdieren.

Een kattenras kiezen: de antwoorden

Ben je op zoek naar een speelse, vriendelijke binnenkat die goed met kinderen overweg kan? Dan is een Maine coon, blauwe Rus of ragdoll ideaal. Heb je liever een actieve en onafhankelijke kat? Heb je geen kinderen? Dan past een Turkse van, siamees of devon rex beter bij jou.

Wat je eisen en wensen ook zijn, er bestaat een kat die bij jou en je levensstijl past. Lees over de kenmerken en behoeften van je gekozen kattenras. Denk er ook aan dat veel katten even moeten wennen voor ze met kleine kinderen kunnen samenwonen. Leer je kinderen hoe ze een kat moeten benaderen en behandelen.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.