Kattennamen: je kitten een naam geven

Het kan best lastig zijn om je kitten een naam te geven. Kies een korte naam die je makkelijk kan uitspreken. We geven je enkele tips voor de perfecte kattennaam.

Kattennamen

Door je kitten een naam te geven, versterk je de communicatie tussen je kat en de andere leden van je gezin. Kies de naam van je kat niet overhaast, want met een beetje geluk zal je hem vijftien jaar roepen. Denk er ook aan dat je dat naam van je kat hardop zal moeten roepen. Kies dus voor een naam die niet beledigend is. Verander de naam van je kat niet opeens. Dat brengt je kitten in de war.

Kattennamen: maak het niet te ingewikkeld

Een eenvoudige naam is het makkelijkst voor jou en je kat. Van een te lange en ingewikkelde naam raakt je kat in de war. Kies voor een korte naam met niet te veel lettergrepen.

Kattennamen: hou rekening met de andere namen in je gezin

Geef je kitten geen naam die te veel lijkt op die van andere huisgenoten. Heet je hond bijvoorbeeld Polly? Dan is het geen goed idee om je kitten Molly te noemen.

Kattennamen: laat je inspireren door het uiterlijk van je kitten

Heeft je kitten strepen waardoor hij op een tijger lijkt? Eventueel zou je hem Streepje kunnen noemen. Een kitten met een rode vacht zou Rusty of Roestje kunnen heten. Fluffy of Puffy zou dan weer een mooie naam kunnen zijn voor een kitten met een lange pluizige vacht.

Kattennamen: laat je inspireren door het karakter van je kitten

Leer geduldig het karakter van je kitten kennen. Gedraagt je kitten zich als een keizer? Dan zou je hem best Caesar kunnen noemen. Als je kitten daarentegen een beetje onhandig is, zou Goofy een goede naam kunnen zijn.

Kattennamen: je favoriete figuur

Noem je kitten naar je favoriete personage uit je favoriete film, boek of serie. Disney, Game of Thrones en Lord of the Rings hebben al veel baasjes geïnspireerd.

Kattennamen: andere interesses

Je hobby's kunnen ook een inspiratiebron zijn voor de naam van je kitten. Ben je fan van een bepaalde sportploeg of heb je een lievelingsgerecht? Je hoeft het niet verder te zoeken.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.