Puppyspelletjes

Puppy spelletjes om je hond zelfvertrouwen te geven

De beste manier om je puppy te leren kennen en beste vriendjes te worden, is door samen leuke dingen te doen. Als je puppy ervaart dat hij met jou plezier en spannende avonturen kan beleven, komt hij ook sneller bescherming bij je zoeken wanneer hij iets engs tegenkomt. Jullie dagelijkse wandelingen zijn niet alleen goed als plaspauze en lichaamsbeweging, maar ook het ideale moment om samen te trainen en een sterke band op te bouwen.

Soms zie je een hond en zijn baasje samen wandelen, maar merk je dat de leiband het enige is wat hen samenhoudt. Het baasje kijkt niet op van zijn smartphone, de hond snuffelt doelloos rond en plast tegen een boom. Het ziet er zo saai uit. Maar het kan ook helemaal anders! 

‘Dog parkour’: de wereld is een speeltuin

Een leuk spelletje om met je puppy te spelen is ‘dog parkour’. Bekijk de wereld als een speeltuin en gebruik de omgeving als obstakelparcours. Laat je je hond op allerlei hindernissen springen, eronder kruipen, ertussen zigzagge, etc. Bijvoorbeeld:

Hoe honden behendigheid aanleren?

Lok hem gewoon met een snoepje over de obstakels heen en je hond plukt er de voordelen van: hij wordt al snel leniger, zijn zelfvertrouwen en evenwicht gaan erop vooruit én hij beschouwt jou als een leuke, avontuurlijke partner! 

Aandachtspunten bij puppyspelletjes

Wil je met je hond aan parkour doen, denk dan aan de volgende punten: 

Andere puppyspelletjes om onzekere honden te trainen

Op deze manier leg je misschien een minder lange afstand af – en naarmate je puppy ouder wordt, heeft hij meer fysieke oefening nodig – maar het is zo veel leuker dan gewoon van punt A naar punt B te wandelen!