Keuzehulp bij hondenrassen

Welke hond past bij jou?

Wil jij weten welk hondenras het beste bij je past? Elk hondenras heeft zijn eigen behoeften en karaktereigenschappen. Overweeg daarom de noden van elk ras voor je jouw hond kiest. Ben je benieuwd welk type hond jouw perfecte match is? Doe de test met de keuzehulp van AniCura.

Een hondenras kiezen

Het kiezen van een trouwe viervoeter kan een uitdaging zijn. De hond die je kiest zal voor de rest van zijn leven van jou afhankelijk zijn. Vragen die je jezelf kan stellen zijn: Ga ik voor een grote of kleine hond? Hoe vaak zal ik mijn hond moeten uitlaten? Welke hond kan goed met kinderen om?

Een hond kiezen die in jouw leven past

Bedenk hoe je leven er met je hond uit zou zien. Is de trouwe viervoeter in je fantasie groot of klein? Is hij actief genoeg om mee met jou te joggen of ligt hij graag op de zetel? Of je hond bij jou past, hangt voor een groot deel van zijn karakter af. Heb je al een ras in gedachten? Dankzij onze keuzehulp ontdek je of jullie een match zijn.

Doe de hondenrassentest

AniCura helpt je bij het vinden van jouw ideale trouwe viervoeter.

Doe de test

Meer weten over verschillende hondenrassen?

We stelden een lijst samen van de meest populaire hondenrassen. Je ontdekt zo hun oorsprong, gedrag, activiteitsniveau en nog veel meer. Scrol door onze hondenrasbibliotheek en vind het ras dat perfect bij jou past.

Ga naar alle hondenrassen