Gebitsreiniging hond of kat

Gebitsreiniging hond of kat

Heeft je hond of kat last van tandsteen? Voorkom gebitsproblemen met een gebitsreiniging.

Vind hier een kliniek of praktijk.

Een gebitsreiniging voor je kat of hond

80% van de honden en katten krijgt vanaf twee jaar oud te maken met gebitsproblemen.

Herken je een harde gele aanslag of een witte stinkende pasta op de tanden van je hond of kat? Laat tandsteen en tandplak verwijderen om ontstekingen te voorkomen.

Lees ook onze artikels over een tandproblemen bij een hond of kat.

Waarom zou je een gebitsreiniging bij een hond of kat laten uitvoeren? 

Een professionele gebitsreiniging voorkomt een tandvleesontsteking. Als ontstoken tandvlees niet behandeld wordt, kan er een ernstige en pijnlijke ontsteking ontstaan. Die infectie kan uitstralen naar de longen, nieren, het hart of de lever van je hond of kat. Uiteindelijk zullen de tanden van je hond of kat uitvallen.

Gebitsreiniging bij hond of kat: hoe werkt het?

Een gebitsreiniging bij je kat of hond gebeurt altijd onder narcose. Met röntgenfoto’s beoordeelt je tandarts de tanden van je huisdier. Daarna wordt het gebit gereinigd en gepolijst. De ernstig aangetaste tanden worden getrokken. Soms moet je voor het trekken van tanden een nieuwe afspraak maken.

Nazorg gebitsreiniging hond of kat

Poets de tanden van je hond of kat na een gebitsreiniging. Lees ook ons artikel over gebitsverzorging bij je hond en kat. Je dierenarts geeft je advies over de juiste voeding voor je huisdier. 

Kosten gebitsreiniging hond of kat

De kosten van een gebitsreiniging hangen af van de behandeling. Neem voor de kosten gerust contact op met een AniCura-dierenarts.

Heb je een vraag of twijfel je of je kat of hond een gebitsreiniging nodig heeft? Neem contact op met een AniCura-dierenarts.