Gedragstherapie hond

Gedragstherapie voor een hond

Ongewenst gedrag kan tot vervelende of gevaarlijke situaties leiden. Gedragstherapie kan voor jouw hond de oplossing zijn. Bekijk de mogelijkheden met je dierenarts.

Vind hier een kliniek of praktijk.

Wat is hondengedragstherapie?

Gedragstherapie kan helpen wanneer je hond ongewenst gedrag vertoont zoals: 

Soms worden de gedragsproblemen van een hond veroorzaakt door een onderliggende medische aandoening. Daarom onderzoekt je dierenarts eerst de gezondheid van je hond.

Waarom gedragstherapie voor honden?

Een hond die ongewenst gedrag vertoont is vaak onhandelbaar. Om te voorkomen je hond herplaatst of zelf ingeslapen moet worden, kan je beroep doen op een gedragstherapeut. Neem contact op met je dierenarts voor advies.

Gedragstherapie hond: hoe werkt het?

Elk gedragsprobleem heeft een aparte aanpak nodig. Een trauma moet bijvoorbeeld anders worden behandeld dan een probleem door opvoeding. Een hondengedragstherapeut begint met het in kaart brengen van het probleem met:

Daarna wordt er een diagnose gesteld. Een gedragstherapeut bespreekt de mogelijkheden samen met jou. Niet elk gedragsprobleem is volledig op te lossen. Een gedragstherapeut geeft je het gepaste advies. Soms kan therapie en aanvullende medicatie een oplossing zijn.

Bij eender welke vorm van gedragstherapie zal jij als baasje zelf aan de slag moeten met je hond. Jij kent jouw hond het beste. Het kan dat jij je gedrag zal moeten aanpassen. Dit is een investering in een goede relatie met je hond. Je gedragstherapeut begeleidt je waar nodig.

Is je reu dominant of opstandig? Dan kan een castratie de beste oplossing zijn. Vraag steeds advies aan je dierenarts.

Gedragstherapie voor honden prijs

De kosten voor gedragstherapie voor honden hangen af van het soort behandeling en de duur van de therapie. Is het gedragsprobleem vlot op te lossen of zijn er meerdere afspraken nodig? Ook dit zal de kostprijs beïnvloeden.

Wil je graag meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met een AniCura-dierenarts. Gedragstherapie is ook voor katten mogelijk.