Hartecho

Hartecho bij een hond of kat

Heeft je hond of kat een hartafwijking? Met een hartecho kan je dierenarts het hart van je huisdier onderzoeken.

Vind hier een kliniek of praktijk.

Hartecho bij een hond of kat

Via een echografie kan je dierenarts mogelijke afwijkingen in het hart van je kat of hond zien. Het onderzoek is pijnloos.

Waarom heeft een hond of kat een hartecho nodig?

De voornaamste redenen voor een hartecho bij een hond of kat zijn:

Voor verschillende hondenrassen zijn er screeningsprotocollen. Boxers, bloedhonden, Vlaamse koehonden, rottweilers, Ierse setters, vlinderhondjes, nachtvlinderhondjes en cavalier King Charles-spaniels moeten verplicht onderzocht worden op erfelijke hartaandoeningen.

Heeft je hond of kat een hartruis? Herken je symptomen van een hartprobleem bij je huisdier? Dan ben je bij AniCura aan het juiste adres. Lees meer over hartruis bij honden en katten in ons artikel.

Ook voor het opvolgen van een vastgestelde hartaandoening kan je bij AniCura terecht.

Hoe werkt een hartecho?

Een echografie is pijnloos, maar een bezoek aan je dierenarts is altijd spannend voor je huisdier. Vooral katten zijn soms erg angstig. Je dierenarts geeft je kat dan een middel om rustig te zijn.

Voor de echo wordt je kat of hond op een speciale onderzoekstafel gelegd. Daarna scheert je dierenarts een stukje van de vacht. Het onderzoek duurt ongeveer een half uur. Bij grotere honden wordt het onderzoek ook staand uitgevoerd.

Kosten echo hond of kat

De kosten van een hartecho zijn afhankelijk van het gewicht en de klachten van je huisdier. Neem gerust contact op met een AniCura-dierenarts over de kosten van het onderzoek.