MRI-scan

Een MRI-scan bij je hond of kat

Soms adviseert je dierenarts om een MRI-scan van je hond of kat te laten maken om een inwendig probleem beter in beeld te brengen.

Wat is een MRI bij een hond of kat?

Heeft je hond of kat een inwendig probleem? Met een MRI-scan kan je dierenarts bijna altijd een juiste diagnose stellen.

Waarom zou je een MRI-scan bij je hond of kat laten uitvoeren?

Een MRI-scan wordt gebruikt om de hersenen, het ruggenmerg en de buikorganen van je hond of kat te onderzoeken. Het beeld dat een MRI-scan schetst is veel gedetailleerder dan dat van andere onderzoeksmethoden.

Hoe verloopt een MRI-scan bij je hond of kat?

Een MRI-scan wordt onder narcose uitgevoerd. Je hond of kat mag twaalf uur voor een MRI-scan niet meer eten. Door de narcose verslappen de spieren van je hond of kat en kan hij niet meer slikken of hoesten. Voedsel kan zo vanuit zijn maag via zijn keelholte in zijn longen terechtkomen.

Je hond of kat wordt op een tafel onder de scan geplaatst. Een MRI-scan werkt door magneetvelden en radiogolven. Je mag met bepaalde metalen voorwerpen niet in de buurt van het apparaat komen. Daarom wordt er aan baasjes gevraagd om in de gang te wachten.

De scans worden zo snel mogelijk beoordeeld. Je krijgt de uitslag binnen twee werkdagen van je dierenarts.

Kosten van een MRI-scan bij je kat of hond

De kosten van MRI-scan bij je hond of kat hangen af van de narcose die wordt gebruikt en de grootte van het te onderzoeken gebied.

Neem contact op met een AniCura-dierenarts om specifieke kosten te bespreken.