Spoed

Spoeddienst dierenarts

Is je kat kortademig of heeft je hond een speeltje ingeslikt? Dan kan je buiten de reguliere openingsuren bij een spoeddierenarts terecht.

Vind hier een kliniek of praktijk.

Wat is een spoeddierenarts?

Een AniCura-spoeddierenarts 24/7 beschikbaar. Bekijk hier de lijst van AniCura-klinieken en -praktijken die altijd te bereiken zijn. Bel voor je langskomt. Zo kan de dierenarts van wacht zich voorbereiden.

Wanneer is mijn dier een spoedgeval?

Spoedgevallen waarbij direct actie nodig is:

Spoedgevallen die snel maar niet acuut behandeld moeten worden:

Spoeddierenarts: hoe werkt het?

Wil je direct langskomen bij een dienstdoende dierenarts? Bel altijd eerst. Je dierenarts vertelt je wat je moet doen en of het nodig is om meteen naar de kliniek te komen. Probeer je dier te kalmeren, bedek eventuele wonden en openbotbreuken met een handdoek of verband en probeer bloedingen te stoppen met een drukverband.

Dieren die spoedeisende hulp nodig hebben, krijgen voorrang. Benauwde dieren worden bijvoorbeeld meteen opgenomen en in een zuurstofkooi geplaatst. Soms is een spoedoperatie nodig.

Als de toestand van je huisdier het toelaat, bekijkt een AniCura-dierenarts de medische voorgeschiedenis van je dier. Na het onderzoek stelt een AniCura-dierenarts in overleg met jou een spoedplan op. Is je dier er erg slecht aan toe? Dan start een AniCura-dierenarts pas met het onderzoek wanneer de toestand van je huisdier stabiel is.

Vaak is er een vervolgonderzoek nodig. Mogelijke vervolgonderzoeken zijn een: 

Dieren die na de behandeling verzorgd en gemonitord moeten worden, kunnen in de kliniek of praktijk worden opgenomen.

Herstel na de behandelingen

Hoe snel je dier herstelt, hangt af van de ernst van de situatie en hoe snel je dier werd behandeld. Je dier zal sowieso rust nodig hebben om goed te herstellen. Verblijft je dier tijdens zijn herstelperiode in een praktijk of kliniek? Dan kan je jouw huisdier bezoeken. Maak telefonisch een afspraak. 

Wat zijn de kosten voor een spoeddierenarts?

De kosten voor een spoeddierenarts hangen van een aantal factoren af. Een operatie kost bijvoorbeeld meer dan medicatie. Ook de dag en het tijdstip waarop je dier wordt behandeld kan een invloed hebben op de prijs. Behandelingen in het weekend en ’s avonds zijn duurder. Wil je meer weten over de kosten? Neem contact op met een AniCura-dierenarts.