Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Hilke Braeckman
Fysiotherapeute

Hilke Braeckman

Fysiotherapeute
Fysiotherapeute
Hilke Braeckman
Fysiotherapeute

Opleiding

  • Master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen

Expertise

  • Canine Rehabilitation Therapist Certification

Opleidingen

Hilke studeerde af in 2016, niet als dierenarts, wel als humaan kinesist aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zij is toen begonnen als kinesist in een dienstverzorgingscentrum voor kinderen met een meervoudige mentale en fysieke beperking. Tijdens de studies van Humane Kinesitherapie was er ook al de interesse om kinesitherapie bij honden te doen. Zij was al vanaf haar elfde actief deelnemer in de flyballwereld.

Nadat ze afgestudeerd was als humaan kinesist is ze zich beginnen te specialiseren in fysiotherapie voor honden. Hiervoor heeft ze een Amerikaanse opleiding gevolgd bij CRI (Canine Rehabilitation Institute), waarmee ze gediplomeerd hondenfysiotherapeut werd. In 2016 volgde ze de opleiding ‘Canine Sports Medicine’, in 2017 ‘Introduction to Canine Rehabilitation’ en in 2018 ‘Canine Rehabilitation Therapist’.

Zij heeft dus, net zoals Pieter, een CCRT-diploma waarmee ze overal ter wereld als dierfysiotherapeut aan de slag kan.

Vrije tijd

Hilke heeft 4 honden: Milo, Siebe, Tilly en Vivke. Met Siebe en Vivke doet ze flyball, terwijl Tilly ervoor in opleiding is. Milo is haar knuffelbeer in de zetel en vergezelt haar bij het eten geven van de geitjes en alpaca's.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.