Over AniCura

In België is AniCura nog een redelijk nieuwe naam binnen de diergeneeskunde. AniCura is Scandinavisch van oorsprong, en sinds 2011 zijn we uitgegroeid tot Europa’s meest toonaangevende aanbieder van dierenzorg.

En daar zijn we trots op. AniCura is opgericht met het idee dat delen van kennis en middelen tussen dierenartsen en -klinieken, de beste diergeneeskunde mogelijk maakt. Dus hoe meer dierenartsen en specialisten zich aan AniCura verbinden, hoe beter de zorg voor elk huisdier wordt. 

AniCura ontstond in 2011, door de fusie van een paar van de beste dierenziekenhuizen in Scandinavië. In de jaren daarna sloten hier steeds meer klinieken bij aan en tegenwoordig staan we in Europa bekend om onze specialistische, diergeneeskundige zorg. Daarom verwijzen andere dierenartsen en -klinieken graag naar ons door als er complexe zorg nodig is.

Van inentingen tot heupprotheses

De beste zorg is volgens ons ook de meest uitgebreide zorg. We doen alles om elke hond, kat of ander huisdier er weer bovenop te krijgen! Daarom bieden wij een compleet aanbod aan medische en chirurgische diensten.

Dat betekent dat we alles doen: van preventieve zorg en basis ziekenzorg tot geavanceerde diagnostiek, intensieve zorg, chirurgie en orthopedie. Maar dat niet alleen. We helpen huisdieren ook met revalidatie, fysiotherapie, voedingsadviezen én speciaal geselecteerde diervoeding en zorgproducten.

Europese samenwerking

AniCura heeft veel vestigingen door heel Europa. Hierdoor kan er tussen alle dierenartsen en -klinieken een unieke samenwerking plaats vinden.

Onze specialisten en dierenartsen kunnen gemakkelijk en snel kennis en ervaringen opdoen en kunnen die weer delen met andere dierenartsen. Dit was eerder niet mogelijk. Hierdoor zijn we een vooruitstrevende opleidingsinstantie geworden voor dierenartsen uit heel Europa.

Dit opleiden en samenwerken doen we allemaal met een duidelijke visie: gezamenlijk de diergeneeskunde van de toekomst creëren door het aanbieden van betrouwbare zorg met een hoge kwaliteit die altijd beschikbaar is.

Inmiddels ontvangen al onze klinieken hiermee gezamenlijk al ruim 3.3 miljoen patiënten per jaar.

Meer informatie