Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Diergeneeskunde volgens AniCura

Hoe ga je voor de hoogste kwaliteit? Een vraag die we ons bij AniCura elke dag weer stellen. We willen natuurlijk steeds betere zorg bieden, maar we zijn ontzettend trots op wat we al hebben bereikt!

Wij zorgen er constant voor dat onze dierenartsen, specialisten en dierenartsassistenten bijscholing krijgen. Maar dat is het niet het enige. We blijven zelf onderzoek doen en richten ons op het verder ontwikkelen van geavanceerde, technische apparatuur voor diagnostiek en behandelingen. 

Ervaring, kennis én betrokkenheid

Wij zeggen niet zomaar dat we voor kwaliteit gaan. Een significant deel van onze 1800 dierenartsen zijn vooraanstaande specialisten in Europa. Met hun ervaring en expertise hebben ze miljoenen honden, katten en andere huisdieren geholpen. Ervaring en kennis genoeg dus! Wij begrijpen als geen ander hoe gevoelig slecht nieuws rond een huisdier kan liggen. Wij zorgen er daarom altijd voor dat ingewikkelde informatie op een begrijpelijke en meelevende manier gebracht wordt. 

Drie groepen om zorg voor huisdieren te verbeteren

We hebben niet alleen een intern samenwerkingsverband tussen AniCura-klinieken, ook zijn er samenwerkingen met vooraanstaande specialisten, diergeneeskundige instituten en universiteiten. Hierdoor zijn wij in staat constant onze kennis en vaardigheden uit te breiden. Onze kennis over de nieuwste ontwikkelingen in de diergeneeskunde verspreiden we graag weer verder. De diergeneeskunde verbeteren doen we niet alleen door samen te werken, maar gebeurt ook dankzij onze drie controlegroepen:

  1. De Wetenschappelijke Raad van AniCura is er verantwoordelijk voor dat de zorg wordt gegeven op een wetenschappelijke basis. Deze raad is houdt zich ook bezig met kwaliteit en onderzoeksstrategie. Zo selecteren zij ieder jaar de onderzoeken die gefinancierd worden door ons eigen AniCura Research Fund.
  2. De Diergeneeskundige Ontwikkelingsraad van AniCura houdt zich bezig met business intelligence, ethiek en strategische ontwikkelingen.
  3. De medische kennisgroepen. Dit zijn verschillende teams die zijn opgedeeld in bepaalde vakgebieden. Zo is er bijvoorbeeld één voor orthopedie en één voor kleine diersoorten. In deze internationale groepen kunnen onze medewerkers kennis delen, maar kunnen ze ook elkaar helpen. Door bijvoorbeeld samen na te denken over een mogelijke diagnose of oplossing van een probleem.

Wij zijn toonaangevende opleidings- en verwijsinstanties

We geloven in de kracht van samenwerking. Wie niet? Veel dierenartsen en dierenartsassistenten komen bij ons voor nascholing en het delen van kennis. Door onze kennis te delen, zijn andere dierenartsen beter in staat om bepaalde problemen vast te stellen, die ze daarna zelf kunnen behandelen, óf naar ons door kunnen sturen. We staan in nauw contact met dierenartsen die patiënten naar ons doorverwijzen, die specialistische of intensieve zorg nodig hebben. Door van elkaar te leren en samen te werken, ontwikkelen wij de diergeneeskunde en worden we samen nog beter in ons werk!

Resistente bacteriën voorkomen en zorghygiëne

Infecties met antibiotica-resistente bacteriën komen wereldwijd, bij zowel mensen als dieren, steeds vaker voor. Een vervelend en ingewikkeld probleem, dit kan namelijk zelfs dodelijke gevolgen hebben. Daarom worden er steeds hogere eisen gesteld aan vaccinaties, zorghygiëne en verstandig gebruik van antibiotica. Deze zaken nemen we bij AniCura heel serieus. We werken daarom actief aan het voorkomen van antibiotica-resistente bacteriën. We gebruiken alleen antibiotica als er geen goed alternatief is.

Daarnaast hebben we bijvoorbeeld minder antibiotica nodig, doordat we interne hygiëneplannen en gestandaardiseerde hygiëneprocedures hebben. Zo leiden we alle werknemers op het gebied van zorghygiëne op en houden we regelmatige kwaliteitscontroles. Goede hygiëne verkleint het risico op infecties en daardoor zijn er minder antibioticabehandelingen nodig.

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.