Schuilt er pijn achter deze glimlach?

Ook als je kat blij is, speelt en goed eet, kan hij gebitsproblemen hebben. Katten zijn meesters in het verbergen van pijn. Zeker zijn dat jouw kat geen pijn heeft door gebitsproblemen?
Maak een afspraak voor een controle

8 op de 10 katten hebben tandproblemen

Wist je dat veel ziekten bij katten in de bek beginnen? Nee? Als ze niet op tijd ontdekt worden, komen miljarden (ja, miljarden) bacteriƫn in hun bek via ziek tandvlees in de bloedbaan terecht en kunnen ze belangrijke organen, zoals de lever, de nieren en het hart, ernstig infecteren. Het goede nieuws is dat het makkelijk te voorkomen is! Scroll naar beneden om te ontdekken hoe.

Zo wordt een gebitscontrole gedaan

Stap 1

We onderzoeken het gebit, de beet en de lymfeklieren. We maken ook een beoordeling van de algemene gezondheid van je kat. In sommige gevallen doen we een bloedtest om er zeker van te zijn dat de nier- en leverfunctie voldoende zijn voor anesthesie want een behandeling gebeurt steeds onder verdoving.

Stap 2

Als uit het onderzoek blijkt dat je kat een gebitsbehandeling moet ondergaan, beginnen we altijd met een röntgenfoto. Röntgenfoto's zijn een essentieel onderdeel van elke tandheelkundige ingreep; ze stellen ons in staat te zien hoe gezond de hele tand is. Vaak ziet een tand er gezond uit, maar is er onder het tandvlees toch sprake van een ziekte.

Stap 3

Een algemene gebitsreiniging omvat het reinigen en polijsten van de tanden om tandsteen en tandplak te verwijderen. Als er nog meer problemen met het gebit zijn, wordt een passende behandeling uitgevoerd.

Beter voorkomen dan genezen

Bekijk hier hoe je de tanden van je kat poetst

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.