Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Koen Vandendriessche
Dierenarts

Koen Vandendriessche

Dierenarts
Dierenarts
Koen Vandendriessche
Dierenarts

Expertise

  • Orthopedie, neurochirurgie, zachte weefselchirurgie en risicochirugie

Koen Vandendriessche studeerde af in 1992 aan de RUG in Gent met grote onderscheiding.

Na zijn studies bleef hij eerst drie maanden aan de Universiteit van Gent werken vooraleer hij zich ging bekwamen in orthopedie en neurochirurgie aan de Royal Veterinary College (RVC) in Londen, Engeland. Hij leerde daar de fijne knepen van het vak en kwam supergemotiveerd terug naar België in 1994.

In 1995 bouwde hij zijn eerste kliniek voor kleine huisdieren in Oudenburg. Wegens de expansie en het groeiend klantenbestand drong een uitbreiding van deze kliniek zich op. Dit resulteerde in 2008 tot de opening van een volledig nieuwe en grotere kliniek op een boogscheut van het oude praktijkgebouw. De kliniek biedt een waaier aan diensten waardoor er zowel nationaal als internationaal cliënteel terug te vinden is in de wachtzaal.

Koen Vandendriessche heeft bijzondere interesse in orthopedie, neurochirurgie en problemen op het gebied van keel-, neus- en oor.

Werkzaamheden in onze dierenkliniek.

Orthopedie

Orthopedische ingrepen die hier verricht kunnen worden zijn onder andere fractuurbehandeling, bekkenkanteling, totale heupprothese, herstellen van voorste gekruiste band met de verschillende technieken (TTA, TPLO, Rigidfix ACL cross pin system,...), OCD-operatie van de elleboog, schouder en tarsus.
Tevens is het mogelijk om stand- en lengteafwijking met een circulaire externe fixator te corrigeren.

Neurologie

Neurochirurgische ingrepen zijn onder meer schedel-, nek- en rugchirurgie (hernia van de tussenwervelschijf), hersentumoren en wervelfracturen. Het corrigeren van waterhoofdjes behoort ondertussen ook tot een van de operaties die bij Causus gedaan worden.

Zachte weefselchirurgie

Dankzij otoscopie, rhinoscopie en bronchoscopie kunnen wij uitgebreid onderzoek doen naar de oorzaken van oor-, neus- en voorste luchtwegenproblemen. Neus- en gehemeltecorrecties en stembandverlammingen kunnen hier behandeld worden. Grote wonden worden hier behandeld en verzorgd, hetgeen indien nodig met reconstructieve plastische chirurgie plaatsvindt. De algemene chirurgie omvat de borstholte-operaties, zoals vaatanomalieën bij het hart, slokdarm- en longafwijkingen. Een bijzonder onderdeel zijn de breukoperaties van het middenrif, de buikwand, de lies en het perineum gebied (rond de anus).

Risicochirurgie

Risicovolle operaties van de borst- en buikorganen, levershunts, alvleesklier, nier- en blaasoperaties of ingrijpende maagdarmoperaties kunnen dankzij zorgvuldige steriele technieken en uitgebreide monitoring hier veilig uitgevoerd worden.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.