Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Expertises

De dierenarts-experts van AniCura Causus hebben door middel van aanvullende studies expertise opgebouwd binnen één bepaald deelgebied van de diergeneeskunde. Met deze kennis, kunde en ervaring is er in onze kliniek veel mogelijk. Lees hier meer over onze expertises.

Expertises van AniCura Causus

Ga direct naar:

Uitgebreide medische diensten voor jouw huisdier

Onze dierenarts-experten zijn gedreven dierenartsen die ervaring opbouwden binnen hun eigen vakgebied waaronder dermatologie, minimaal invasieve chirurgie, cardiologie en sports medecine.

Lees hieronder meer over onze andere expertises en zorg. 

Cardiologie

Bij AniCura Causus hebben we een diepgaande expertise in het diagnosticeren en behandelen van hartaandoeningen bij huisdieren, met gebruik van geavanceerde diagnostische technieken zoals echocardiografie en elektrocardiografie. Voor cardiologie kan je bij ons terecht bij dierenarts Stefan Haustrate.

Minimaal invasieve chirurgie en geavanceerde endoscopie

Binnen ons deskundige team worden geavanceerde technieken toegepast, waaronder minimaal invasieve chirurgie en geavanceerde endoscopie. Hierdoor kunnen we op een precieze en minder ingrijpende wijze medische aandoeningen diagnosticeren en behandelen. Deze benaderingen dragen bij aan een versneld herstel en verbeteren de levenskwaliteit van onze patiënten aanzienlijk. Voor minimaal invasieve chirurgie kan je bij dierenarts Koen Vandendriessche (alsook voor endoscopie) en Stefan Haustrate terecht. 

Acupunctuur

Met behulp van eeuwenoude technieken worden er specifieke punten op het lichaam gestimuleerd, wat zorgt voor pijnverlichting en het herstel van het energetisch evenwicht. Voor acupunctuur kan je terecht bij onze dierenartsassistente Charlotte Vandermarliere.

Fysiotherapie

Bij AniCura Causus bieden we hoogwaardige fysiotherapie voor huisdieren, waarbij dierenartsassistente Charlotte Vandermarliere en dierenarts Sara Simpelaere zich richten op het verbeteren van mobiliteit, het verlichten van pijn en het bevorderen van het herstel na blessures of operaties. Met behulp van diverse technieken zoals massage en therapeutische oefeningen streven we ernaar om de levenskwaliteit van huisdieren te verbeteren en hen een actiever en gezonder leven te bieden.

Osteopathie

Bij AniCura Causus bieden we osteopathische zorg voor huisdieren, waarbij dierenartsassistente Charlotte Vandermarliere en dierenarts Sara Simpelaere zich richten op het herstellen van het evenwicht en de mobiliteit van het lichaam door middel van manuele therapie. Met een holistische benadering streven we ernaar om de gezondheid en het welzijn van huisdieren te bevorderen door het verlichten van pijn en het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam, met een op maat gemaakt behandelplan.

Sports medicine

AniCura Causus biedt gespecialiseerde sports medicine diensten voor huisdieren, gericht op het optimaliseren van prestaties en het voorkomen van blessures. Met ervaren dierenartsen en geavanceerde diagnostische technieken worden sportgerelateerde problemen bij dieren effectief behandeld. Van revalidatieprogramma's tot voedingsadvies, Causus staat klaar om de sportieve prestaties en het welzijn van huisdieren te verbeteren.

Tandheelkunde

In onze praktijk wordt de gebitsgezondheid van jouw huisdier nauw opgevolgdgezien dit essentieel is voor hun algehele welzijn. We bieden uitgebreide diensten aan, van routinecontroles en gebitsreiniging tot geavanceerde tandheelkundige ingrepen. 

Dermatologie

Huidproblemen kunnen een aanzienlijke impact hebben op het comfort van jouw huisdier. Ons team staat klaar om huid- en allergieproblemen grondig te onderzoeken en effectieve behandelingen aan te bieden.

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.