Wat is revalidatie bij een huisdier?

Na een orthopedische ingreep dient je huisdier te revalideren met een dierfysiotherapeut.

Waarom zou je een huisdier laten revalideren?

Na een orthopedische operatie neemt het spiervolume van je huisdier af. Vaak mag een huisdier pas na zes of twaalf weken weer lopen. Afgebroken spierweefsel komt niet meer terug. Dankzij een revalidatie blijft de spieromvang van je huisdier hetzelfde. Behandelingen zoals PRP (Platelet-Rich Plasma), shock wave en lasertherapie kunnen worden toegepast om het herstel te bevorderen en pijn te verminderen.

Een revalidatie kan ook helpen bij het verminderen van pijn. Ook acupunctuur of pijnstilling kan bijdragen aan de directe verlichting van pijn.

Belang van pijnbestrijding

Pijnbestrijding speelt een cruciale rol in het revalidatieproces van huisdieren na een orthopedische ingreep. Het verminderen van pijn is niet alleen essentieel voor het welzijn van het dier, maar het draagt ook bij aan een succesvol herstel.

Methodes van pijnbestrijding

Er zijn verschillende methodes beschikbaar om pijn te verlichten bij huisdieren tijdens hun revalidatie. Naast traditionele pijnstillers kunnen behandelingen zoals acupunctuur en andere alternatieve therapieën worden ingezet om directe verlichting te bieden.

In deze folder lees je meer over pijn en pijnbestrijding bij jouw huisdier.

Download de PDF

Hoe werkt revalidatie bij je huisdier?

Na een operatie volgt je huisdier een aantal weken een revalidatietraject om zijn spieren te versterken. Je dierenarts bespreekt samen met jou het beste behandelplan.

Heb je nog vragen over de revalidatie van jouw huisdier? Aarzel niet om contact op te nemen met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.