Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Valérie Bavegems
Consultent dierenarts

Valérie Bavegems

Consultent dierenarts
Valérie Bavegems

Opleiding

  • Doctor in de Diergeneeskundige Wetenschappen
  • ESAVS cardiology

Expertise

  • Cardiologie

Even voorstellen: ik ben Valérie Bavegems en ben in 1995 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent

Na wat werkervaring opgebouwd te hebben aan de Faculteit Diergeneeskunde en in twee privépraktijken, ben ik aan de Faculteit Diergeneeskunde gestart met een specialisatie cardiologie. Ik heb me gedurende meerdere jaren toegelegd op het behalen van een doctoraat en ik was tot oktober 2016 verantwoordelijk voor de consultaties cardiologie en de theoretische lessen met betrekking tot het cardio-respiratoir stelsel. Na een korte tijd in enkele privépraktijken heb ik twee jaar gewerkt voor een veterinair farmaceutisch bedrijf. Maar… het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus sta ik opnieuw in de praktijk waar ik me met hart en ziel toeleg op cardiologie voor huisdieren.

U kan bij mij terecht voor alle hartonderzoeken bij hond en kat (Rx thorax, echocardiografie met Doppler, elektrocardiografie): zowel voor officiële controles voor de fok als voor diagnose en behandeling van hartproblemen. Ik hecht veel belang aan correcte, duidelijke informatie en aan een zachte omgang met mens en dier.

“The animal's quality of life and the communication with the owner will always be my main goals.”

De liefde voor dieren beperkt zich niet tot de werkvloer… Ons huis wordt opgevrolijkt door de honden Rusty, Phoebe en Vaca (een Nova Scotia Duck Tolling Retriever en twee Spaanse Galgos) en de katten Hermès en Ares, Odin, Sunna en Sága (twee Sphynxen en drie Maine Coons). De kleurrijke vissen in de vijver vervolledigen de olijke bende. Samen met Rusty neem ik al eens deel aan hondenshows in binnen- en buitenland en een stevige wandeling samen met de honden is nooit ver weg. Ook een ritje met de motor sla ik nooit af. Als ik dan nog tijd over heb, ga ik ook graag met mijn fototoestel op pad. ;-)

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.