Nuria Baeten
Dierenarts

Nuria Baeten

Dierenarts
Dierenarts
Nuria Baeten
Dierenarts

Expertise

  • Chirurgie en medische beeldvorming

In 2011 is Nuria Baeten afgestudeerd als dierenarts, gespecialiseerd in gezelschapsdieren, aan de universiteit van Gent. Tijdens de laatste jaren van haar studie ontwikkelde ze een sterk groeiende belangstelling om de wereld verder te ontdekken. Ze wou graag nieuwe indrukken opdoen, in contact komen met nieuwe culturen en uitdagingen. De combinatie van de passie voor haar vak en de nieuwsgierigheid naar nieuwe ervaringen, maakte het voor haar heel aanlokkelijk om in het buitenland te solliciteren voor een tijdelijke baan als dierenarts. Om deze ervaring zo leerrijk mogelijk te maken, koos ze ervoor om te solliciteren in een universitaire onderwijsinstelling omdat deze doorgaans zeer goed op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende enkele maanden werkte ze dan ook als vrijwillig dierenarts aan de dierenkliniek van Chile, te Santiago (Chili). Even later kreeg ze de kans om haar kennis verder uit te breiden bij een Mexicaanse dierenarts en tevens erkende fokker van de Xoloitzcuintle (Mexicaanse naakthond).

In juni 2012 is ze definitief naar België teruggekeerd en is ze onmiddellijk aan de slag gegaan als dierenarts in een grote, moderne dierenkliniek te West-Vlaanderen. Na verloop van tijd besliste ze echter terug te keren naar haar woonplaats, Antwerpen, en zo kwam ze in 2013 bij Dierenkliniek De Vliet terecht: een grote, moderne, vooruitstrevende praktijk met een uiterst gemotiveerd team. Inmiddels heeft ze hier al kunnen genieten van een erg grote caseload. We worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen wat de job uiteraard erg boeiend en aantrekkelijk maakt en ons als dierenarts ontzettend doet groeien. Dit laatste is een uiterst belangrijke factor voor haar. De diergeneeskunde staat immers niet stil, er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen en de vraag naar specialisatie blijft groeien wat de zorg voor onze patiënten enkel ten goede kan komen. 

Als team streven wij bijgevolg ook voortdurend naar verdere specialisatie en volgen we hiervoor elk in ons eigen interessegebied binnen- en buitenlandse bijscholingen voor. Haar persoonlijk interessegebied ligt voornamelijk in de chirurgie en de medische beeldvorming. Nuria volgde hiervoor al verschillende cursussen in binnen-en buitenland en behaalde zo meerdere certificaten in deze vakgebieden. In de nabije toekomst wil ze zich ook zeer graag verder verdiepen in de orthopedie inclusief orthopedische ingrepen.

Een deel van haar vrije tijd gaat naar de huisdieren. Ze is een trots baasje van twee bijzonder aanhankelijke en grappige katten en van een Rhodesian Ridgeback, Ragna. Deze laatste zal je misschien wel al eens tegenkomen in onze dierenkliniek. Voor haar is meekomen naar de kliniek absoluut geen straf, integendeel, ze geniet met volle teugen van alle aandacht die ze tussendoor krijgt van onze assistenten en andere dierenartsen!

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.