Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Lotte Van Kuijk
Dierenarts

Lotte Van Kuijk

Dierenarts
Dierenarts
Lotte Van Kuijk
Dierenarts

Expertise

  • Weke delen chirurgie, oncologie en palliatieve zorgen/stervensbegeleiding

In 2005 ben ik aan de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren en van 2007 tot 2019 heb ik mij in Terneuzen, onder begeleiding van dierenarts-oncoloog Johan de Vos, kunnen toeleggen op oncologie bij gezelschapsdieren. 

In januari 2021 heb ik het Certificate Program in Soft Tissue Surgery aan de ESAVS afgerond.  

Sinds januari 2024 werk ik bij AniCura dierenartsenpraktijk Plantijn en naast mijn werk in de praktijk, geef ik les in klinische en communicatieve vaardigheden aan de studenten Diergeneeskunde in Merelbeke. Ook hier focus ik me op de palliatieve zorg, stervensbegeleiding en euthanasie van gezelschapsdieren door het begeleiden van enkele studenten die hierover hun masterproef schrijven.   

Verder organiseer ik met veel plezier, en samen met andere leden van de samenwerkende diergeneeskundige kankercentra (SDK), sinds 2007 het jaarlijks terugkerende internationale congres voor dierenartsen ‘Topics in Veterinary Oncology’ in Soesterberg. Ik ben lid van het CRIG-netwerk aan de Ugent en lid/kascommissie van de Europese Vereniging voor veterinaire oncologie (ESVONC).

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.