Cindy van Geffen
Europees specialist

Cindy van Geffen

Europees specialist
Europees specialist

Cindy van Geffen

Europees specialist

Specialisme

  • Interne geneeskunde

Opleiding

  • Dip ECVIM-ca

Expertise

  • Endoscopie, rhinoscopie, echografie, oncologie en anesthesie

Dierenarts van Geffen is Europees specialiste in de interne geneeskunde (Diplomate of the European College of Veterinary Internal Medicine).

Ze studeerde in 2000 af als dierenartse in Gent. In 2007 behaalde ze haar Europees diploma.

Voordat ze voltijds in onze kliniek kwam werken, heeft ze veel ervaring opgedaan als assistente aan de universiteit van Gent (Merelbeke) en als specialiste in twee andere dierenklinieken.

In onze praktijk legt zij zich als specialiste vooral toe op het diagnostiseren en behandelen van patiënten met interne klachten: diarree, braken, vermageren, veel drinken, slechte eetlust, hoesten, plasproblemen...

Het grootste deel van haar werk bestaat uit doorverwezen patiënten.

In de loop der jaren heeft zij ook veel ervaring opgedaan in de echografie, de oncologie (kankerbehandeling) en de cytologie (het onderzoeken van cellen die met een dunne naald uit ziekelijk weefsel zijn gehaald).

Naar haar activiteiten in de dierenkliniek, publiceert Cindy van Geffen ook wetenschappelijke artikels. Het Vlaams Diergeneeskundig Tijdschrift nam haar artikel "Co-infectie met Mycoplasma haemofelis en ‘Candidatus Mycoplasma haemominutum’ bij een kat met immuungemedieerde hemolytische anemie in België." op in hun nummer.

In het artikel wordt een concrete casus beschreven van één van onze patiënten, een anderhalf jaar oude kat. De eigenaars consulteerden ons vanwege een algemene lusteloosheid van de kat en het sterk vermageren van hun oogappel. Middels klinisch onderzoek, bloedanalyse, microscopisch onderzoek, echografie en röntgenopnamen kwam Dr. Cindy Van Geffen tot een niet voor de hand liggende diagnose.

Hoewel de patiënt middels medicatie kon worden geholpen, zijn er dermate weinig gelijkaardige cases bekend in België, dat verder onderzoek en input van collega's waardevol kan zijn. Het is net daarom dat de tijd werd geënvesteerd om de casus uitgebreid te beschrijven in een wetenschappelijk artikel.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.