Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Elke Schreurs
Europees specialist

Elke Schreurs

Europees specialist
Europees specialist
Elke Schreurs
Europees specialist

Specialiteit

  • Europees Specialist Medische Beeldvorming = diplomate ECVDI

Opleiding

  • Europees Specialist Medische Beeldvorming

Expertise

  • Medische beeldvorming

Elke Schreurs is in 2003 afgestudeerd aan de faculteit in Gent en heeft er aansluitend een jaar als intern gewerkt op de dienst van de kleine huisdieren. Nadien heeft ze er de 4 jaar durende opleiding van de European College of Veterinary Diagnostic Imaging doorlopen, welke een fulltime combinatie inhoudt van klinisch werk, theoretische studies en meerdere stages in binnen- en buitenland onder permanent toezicht van gediplomeerde radiologen. Het bijhorende Europees examen legde ze met succes af in 2009. Sindsdien mag ze zich Europees specialist in de medische beeldvorming noemen: diplomate ECVDI. Bij onze huisdieren beslaat de beeldvorming verschillende technieken: van radiografie en contraststudies, over echografie, tot CT, MRI en scintigrafie toe. 

Zij volgt jaarlijks internationale bijscholingen voor specialisten medische beeldvorming en geeft zelf regelmatig bijscholingen aan collega dierenartsen die zich willen verdiepen in deze materie. 

Elke is halftijds beschikbaar in onze kliniek en is er betrokken in de verdere onderzoeken bij katten en honden met aanhoudende symptomen op verschillende gebieden. Op die manier komen zowel patiënten bij haar terecht met internistische problemen, maar ook met orthopedische, oncologische of neurologische achtergrond.  

Elke beschouwt haar job als een boeiende combinatie van fysiek en intellectueel werk. Iedere werkdag brengt nieuwe en soms onverwachte uitdagingen. Ze zoekt graag samen met haar collega’s naar de beste oplossingen voor dier én eigenaar. Het is haar grote dierenliefde die haar iedere dag motiveert om haar uiterste best te doen voor onze patiënten. 

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.