Nouveau : notre Senior Check

Grâce à des contrôles complets, nous détectons à temps les affections liées à l'âge chez les chiens et les chats. Le Senior Check comprend un examen physique et des tests de laboratoire approfondis. Vous voulez en savoir plus ? Consultez le site: Senior Check

Elisabeth Monticolo
Dierenartsassistente

Elisabeth Monticolo

Dierenartsassistente
Dierenartsassistente
Elisabeth Monticolo
Dierenartsassistente

Opleiding

Elisabeth Monticolo is dierenartsassistente bij de AniCura du Château. Ze is opgeleid als assistent in de dierenverzorging en A2-onderwijsagent. Al meerdere jaren volgt ze bijscholingen in honden- en kattenvoeding, voornamelijk via Hills en Royal Canin. Elisabeth gelooft sterk dat voeding de basis is voor een lang en gezond leven. Vanwege de overvloed aan informatie op internet en het gebrek aan goed opgeleide professionals, blijft ze haar kennis over dierenvoeding verdiepen en volgt ze twee tot drie modules per maand, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Functie

Elisabeth waardeert het contact met klanten en dieren, en het feit dat ze een positieve invloed kan hebben op hun leven. Ze houdt van haar werkplek en haar collega's. Elisabeth is gepassioneerd door haar werk en zoekt voortdurend naar manieren om haar vaardigheden te verbeteren om de best mogelijke zorg aan dieren te bieden.

Vrije tijd

Elisabeth heeft vier katten en twee honden:

  • Stella: een Malinois met microcefalie en hydrocefalie.
  • Aikyo: een Husky met beginnende artrose. Voorheen een fanatieke canicrosser, maar nu geniet hij meer van het comfort van zijn kussen. Hij is vaak ziek (diarree en overgeven) als Elisabeth meerdere dagen weg is, omdat hij dan veel stress ervaart.
  • Nikki Lauda: een Sphynx, ook wel haar "kiwi" genoemd. Hij lijdt aan hypertensie en hyperhechting, wat verergerde na het verlies van Elisabeth's vorige kat.
  • Jack: een grote zwarte kat die Elisabeth inspireerde om zich toe te wijden op voeding.
  • Daniel’s: een poes, zeer angstig maar erg aanhankelijk bij Elisabeth en haar familie. Ze wordt "petasse" genoemd omdat ze zich graag laat zien.
  • Poulette: de eerste kat van Elisabeth en haar man, 14 jaar oud. Ze was vroeger agressief, maar hielp Elisabeth enorm bij haar herstel van gezondheidsproblemen.

Elisabeth's dieren zijn familieleden voor haar, en ze spreekt over hen als haar geliefden. Ze is fan van Rammstein (met meerdere concerten bezocht), Supernatural, en The Lord of the Rings (en het hele Tolkien-universum). Onlangs ontdekte ze een passie voor cosplay met een elfenthema. In haar vrije tijd leest ze graag, knutselt ze met haar dochter en wandelt ze met haar honden in het bos.

Spiritueel dier en superkracht

Haar spirituele dier is de kat, waarmee ze altijd een sterke band heeft gehad. Ze gelooft dat katten veel complexer zijn dan men denkt.

Als superkracht zou Elisabeth graag met dieren willen praten. Dit zou enorm helpen bij het oplossen van veel gedrags- en zelfs gezondheidsproblemen.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.