Spoedgeval? Gebruik ons noodnummer!

Bij spoed, bel eerst naar ons noodnummer zodat we ons kunnen voorbereiden. + 32 9 277 89 91

Ingrid Putcuyps
Dierenarts

Ingrid Putcuyps

Dierenarts
Dierenarts
Ingrid Putcuyps
Dierenarts

Opleiding

  • ESAVS Echocardiography

Expertise

  • Cardiopulmonaire aandoeningen en medische beeldvorming

Ingrid studeerde in 1989 af als dierenarts aan de Universiteit Gent. Na 1,5 jaar interimwerk, werkte zij gedurende een jaar bij een Belgische collega in Zuid-Frankrijk. Bij terugkomst in België ging zij aan de slag als eerstelijnsdierenarts.

Door stages aan de Universiteit van Gent, Edinburgh, Schotland, de Royal College in Londen en North Carolina State University verdiepte ze zich meer en meer in cardiologie, radiologie, echografie en spoedgeneeskunde.

In Januari 1996 ging Ingrid aan de slag als part-time medewerker aan de dienst Medische Beeldvorming van de Ugent.

In oktober 1996 richtte Ingrid samen met een collega de eerstelijns- en doorverwijspraktijk Clos Fleuri op. Aangezien ze zich met de jaren vooral ging toeleggen op doorverwijs- en spoedgevallen besliste ze in 2012 een praktijk op te richten die zich enkel toelegt op deze tak van de diergeneeskunde.

In februari 2014 verliet Ingrid de universiteit om zich volledig toe te leggen op de verdere uitbouw van Dierenartsencentrum Hond en Kat.

Ingrid ziet voornamelijk patiënten voor cardiologie en luchtwegproblematiek. Ze blijft de complexe echo’s en de intensive care superviseren alsook jonge collega’s mentoren.

Geriatrie is een domein waar ze zich in de toekomst nog meer wil op toeleggen.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.