Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Debora Calis
Dierenarts

Debora Calis

Dierenarts
Dierenarts
Debora Calis
Dierenarts

Opleiding

  • ESAVS Dermatology

Expertise

  • Dermatologie en anesthesie

Dierenarts Debora Calis studeerde in 2003 met grote onderscheiding af als dierenarts met de optie gezelschapsdieren.

Met haar diploma op zak deed zij in 2004 en 2005 voornamelijk op interim-basis ervaring op. Het is op deze manier dat zij bij Dierenkliniek Randstad haar intrede maakte. Aanvankelijk werd zij vooral ingeschakeld tijdens onze spoeddiensten in het weekend. Gezien de toewijding en professionaliteit waarmee ze deze weekenddiensten op zich nam, werd al snel een voltijdse betrekking aangeboden.

Sinds 2005 is zij bij Dierenkliniek Randstad dan ook de persoon die dermatologische uitdagingen tot zich neemt. Bij langdurige, ernstige huidproblemen is zij de logische keuze om je huisdier te helpen.

Dierenarts Debora Calis is actief lid van de Vlaamse werkgroep dermatologie. Zij voltooide met groot succes de driejarige internationale cursus dermatologie ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) in Wenen (2009 tot 2011). Ook blijft zij zich verdiepen in deze evoluerende tak van de dierengeneeskunde. Hiertoe woont zij dan ook regelmatig internationale congressen bij.

Naast huidziekten, behoort ook de video-otoscopie tot het domein van de dermatologie. Dierenarts Debora Calis kan dan ook gebruik maken van onze moderne apparatuur om met een kleine camera tot diep in het oor te kijken. Deze techniek is aangewezen bij het spoelen van de gehoorgang, het verwijderen van grasaren en andere vreemde voorwerpen of het nemen van een biopt van afwijkend weefsel voor analyse in het labo. Dit onderzoek wordt steeds onder anesthesie uitgevoerd.

De voorliefde van Dr. Debora Calis voor dermatologie, weerhoudt haar er niet van er een brede interesse voor de andere takken van de dierengeneeskunde op na te houden. Aangezien zij dermatologie beschouwt als "de spiegel van het inwendige", komt deze interesse en kennis goed van pas om tot een diagnose en behandelplan te komen voor de meest diverse aandoeningen.

Aldus verwelkomt zij jou en jouw huisdier ook graag voor aandoeningen buiten het vakgebied van de dermatologie.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.