Maand van de gebitsverzorging

Ook als je huisdier blij is, speelt en goed eet, kan hij gebitsproblemen hebben. Dieren zijn meesters in het verbergen van pijn. Wil je zeker zijn dat jouw huisdier geen pijn heeft door gebitsproblemen? Maak een afspraak voor een controle. Leer hier meer over het gebit van je hond of kat en hoe het te verzorgen.

Nicky Desgain
Hoofd dierenartsassistente

Nicky Desgain

Hoofd dierenartsassistente
Hoofd dierenartsassistente
Nicky Desgain
Hoofd dierenartsassistente

Nicky studeerde af in 2008 aan de Hogeschool Gent. Na haar afstuderen is ze een andere weg ingeslagen, maar dieren bleven centraal in haar leven. Sinds haar studies droomde ze ervan een erkend fokker van bull terriers te worden en in 2009 werden de eerste concrete plannen gemaakt. In 2011 werd ze erkend bij de KMSH en in 2012 werd haar eerste nestje geboren. Twee jaar later volgde het tweede.

In 2015 besloot ze dat ze ook tijdens haar werkuren liever met dieren zou bezig zijn, en sinds mei van dat jaar is ze werkzaam in onze kliniek. In de kliniek is ze meestal terug te vinden aan het onthaal, waar ze iedereen met een glimlach ontvangt. Nicky kan zich perfect inleven in de onzekere tijden die baasjes van opgenomen huisdieren doormaken daar haar eigen honden helaas ook al wel eens onze hospitalisatie frequenteren.

Gezien haar uitstekende staat van dienst, werd Nicky in 2021 hoofd dierenartsassistente. Ze neemt de dagelijkse leiding en selectie van de dierenartsassistenten en facilitaire medewerkers voor haar rekening. Zij zorgt ervoor dat het team het dierenartsenkorps optimaal ondersteunt en dat patiënt en baasje met optimale zorg worden omringd. Nicky gaat er prat op dat een goede sfeer het beste ingrediënt is voor een efficiënte en doeltreffende teamwerking.

Tijdens haar vrije tijd is ze vooral bezig met haar eigen honden, twee paarden en de rest van de boerderijdieren.

Wanneer ze tijd over heeft doet ze ook aan recreatieve canicross, hondenschool en is ze soms terug te vinden op een (internationale) hondenshow.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.