Je puppy leren alleen zijn

Het is niet makkelijk om je puppy voor de eerste keer alleen te laten. Leer je puppy om alleen thuis te zijn. Begin op tijd met zijn training.

Puppy alleen laten

Honden zijn kuddedieren dus het kan even duren voor ze op hun gemak alleen kunnen zijn. Toch is het belangrijk dat je je hond leert dat alleen thuis zijn niet erg is. Zo bespaar je jezelf en je hond een hoop stress.

Vanaf welke leeftijd kan je een puppy alleen thuislaten?

Na twee weken voelt een nieuwe pup zich veilig in zijn nieuwe huis. Vanaf dat moment kan je hem leren om alleen thuis te zijn. Maar zorg dat je de eerste drie weken met je puppy thuis bent.

Hoe leer je een puppy alleen zijn?

Laat je hond zijn behoefte doen en geef hem daarna een beloning. Leg je puppy in zijn mand en laat een lampje branden. Ga een paar minuten weg. Geef hem geen beloning als alles goed gaat. Laat je puppy gewoon met rust. 

Is je puppy onrustig? Dan vertrek je best zonder iets te zeggen of doen. Oefen meerdere keren per dag. Zorg dat er altijd iemand thuis is wanneer je puppy wakker wordt.

Doe niet steeds dezelfde handelingen wanneer je vertrekt. Een hond maakt associaties en weet dat je weg zal gaan. Je puppy kan zo verlatingsangst ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld ook af en toe je autosleutels of jas nemen terwijl je niet weggaat. Op die manier doorbreek je routines.

Een band creëren met je hond

Train je puppy dagelijks. Zo ontwikkel je een vertrouwensband met je hond. Je leven en het leven van je hond zal een stuk aangenamer zijn met wederzijds respect en vertrouwen.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.