Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Radiologie bij Randstad

Heb je het idee dat je huisdier verder onderzoek nodig heeft, maar beschikt je dierenarts niet over de benodigde kennis of apparatuur? Bij AniCura Randstad kun je terecht voor een röntgenfoto, echo of CT-scan. We maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en technieken en met onze jarenlange ervaring in het interpreteren van deze beelden kunnen we je snel voorzien van een nauwkeurige diagnose voor je dier.

Echografie, röntgen en CT-scans 

Het correct lezen van een röntgenfoto of echo-onderzoek is een vak apart. Onze dierenartsen of dierenarts-specialisten in diagnostische beeldvorming (radiologen) hebben expertise in het identificeren van afwijkingen en ziekten bij je huisdier met behulp van röntgenfoto’s, echografie, CT- en MRI-scans. Deze onderzoeken ondersteunen je eigen dierenarts of onze specialisten bij het stellen van een diagnose. De radioloog beoordeelt onder andere:

  • Röntgenfoto’s van de borstholte, buik, botten en contrastonderzoek bij honden of katten.
  • Echografisch onderzoek van het hart, longen, lever, milt, darmen en blaas bij honden of katten.
  • CT-scan van de longen, wervelkolom, neusholte en botten bij honden of katten.
  • MRI-scan van de hersenen of wervelkolom bij honden of katten.

Moderne apparatuur voor snelle diagnose

Bij AniCura Randstad beschikken we over hoogwaardige apparatuur om snel röntgenfoto’s, echo's en CT-scans te maken. Een MRI-scan kunnen we indien nodig snel voor je regelen op een andere locatie, zodat we je dier zo snel mogelijk de best mogelijke zorg kunnen bieden.

Meest actuele kennis in diagnostische beeldvorming

Het correct interpreteren van echo’s, röntgenfoto’s, CT- en MRI-scans is een uitdagend vak. Bij AniCura Randstad werken Elke Scheurs en Geert Verhoeven, dierenarts-specialisten radiologie die indien nodig meekijken. Met een aanvullende specialistenopleiding van vier jaar, regelmatige verplichte bijscholing en jarenlange ervaring kunnen onze radiologen je snel en nauwkeurig helpen bij het stellen van de juiste diagnose voor je dier.

Vragen of advies nodig?

Als je meer informatie wilt of vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met advies.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.