Spoedgeval? Gebruik ons noodnummer!

Bij spoed, bel eerst naar ons noodnummer zodat we ons kunnen voorbereiden. + 32 9 277 89 91

Oncologie bij AniCura Hond en Kat

Bij AniCura Hond en Kat voorzien we hoogwaardige oncologische zorg voor huisdieren. Met geavanceerde apparatuur, actuele kennis en voortdurende bijscholing kunnen we een uitgebreid scala aan zorg bieden.

Kanker bij huisdieren

Huisdieren leven steeds langer, en daardoor zien we ook een toename van kanker bij hen. Ongeveer 25 tot 30 procent van de huisdieren ontwikkelt op een bepaald moment een goedaardige of kwaadaardige tumor.

Heeft de dierenarts bij je huisdier een tumor ontdekt? Voor verdere diagnose en/of behandeling kan je huisdier worden doorverwezen naar een dierenziekenhuis of verwijscentrum, net zoals bij mensen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel behandelingsopties voor kanker bij huisdieren. Bij AniCura Hond en Kat vind je de juiste expertise en de nieuwste behandelingsmogelijkheden voor bijna elk type kanker. Zelfs als het niet mogelijk is om de tumor te verwijderen, kunnen we veel doen om ervoor te zorgen dat je huisdier nog een zo lang en goed mogelijk leven heeft, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van leven.

Oncologische zorg bij AniCura Hond en Kat

Bij AniCura Hond en Kat vind je veel kennis en ervaring in de behandeling van huisdieren met kanker. Het team volgt regelmatig bijscholing om de beste oncologische zorg te kunnen blijven bieden.

Dierenarts-specialist

Als jouw huisdier een kankeronderzoek moet ondergaan, zal het bij AniCura Hond en Kat terechtkomen bij Evi Pecceu. Evi is een gecertifieerd dierenarts oncologie. 

Huisdier onderzoeken op kanker

Denk je dat je hond of kat een tumor (kanker) heeft? We begrijpen dat dit veel onzekerheid met zich meebrengt, en dat je snel duidelijkheid wilt. We helpen je graag met een volledig kankeronderzoek bij je hond of kat, waarbij we gebruik maken van moderne apparatuur. Mogelijke onderzoeken zijn onder andere:

Snel contact opnemen

Als je vermoedt dat je kat of hond kanker heeft, neem dan direct contact met ons op. Hoe langer je wacht, hoe groter de tumor wordt en hoe lastiger de behandeling of operatie zal zijn.

Oncologische behandelingen

Hoe een tumor wordt behandeld bij honden en katten, hangt af van het type kanker. Mogelijke behandelingen zijn onder andere:

  • Chirurgie (het operatief verwijderen van de tumor)
  • Chemotherapie
  • Targeted therapie
  • Hormoontherapie
  • Radiotherapie (bestraling)

Soms is een combinatie van deze behandelingen nodig. Bijvoorbeeld na een operatieve behandeling kan chemotherapie worden toegepast om de verspreiding van kanker te vertragen.

Wetenschappelijk onderzoek naar kanker

Om topzorg te kunnen bieden, voert AniCura Hond en Kat wetenschappelijk onderzoek uit naar kanker. Hierdoor overleven steeds meer huisdieren kanker en wordt de levenskwaliteit van huisdieren met kanker verbeterd.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.