Zindelijkheidstraining bij een pup

Een puppy zindelijk maken vereist een strikte training en geduld. Wij geven je enkele tips.

Hoe vaak moet een puppy plassen?

Je puppy moet in het begin zo’n zes tot acht keer per dag zijn behoefte doen. Elke keer wanneer hij wakker wordt, gegeten of gedronken heeft of uitgelaten wordt, moet hij zijn behoefte doen. Een volwassen hond leert zijn blaas en darmen onder controle houden. Dan moet je je hond vier keer per dag uit te laten. Laat je puppy op vaste tijdstippen naar buiten. 

Hoe moet je je puppy zindelijk maken?

Als je puppy zijn behoefte moet doen, draait hij zich weg van zijn slaapplek en zet hij zijn achterpoten iets verder uit elkaar. Het is als baasje jouw verantwoordelijkheid om deze signalen te herkennen en hem buiten te zetten. Geef je puppy buiten meerdere vaste plekken waar hij zijn behoefte kan doen.

Het kan zijn dat je te laat bent, maar ook dan kan je hem best buitenzetten. Geef je puppy een beloning wanneer hij buiten zijn behoefte heeft gedaan. Straf hem niet. Uiteindelijk zal je puppy altijd naar buiten willen.

Een bench kan helpen bij de zindelijkheidstraining. Puppy’s in een bench proberen hun behoeften langer op te houden.

Wanneer is een pup ’s nachts zindelijk?

Puppy’s worden 's nachts wakker om hun behoeften te doen. Laat je hond vlak voor het slapengaan en na het opstaan meteen naar buiten. Blijft je puppy ’s nachts plassen? Vraag je dierenarts om advies.

Wanneer is een puppy zindelijk?

Gemiddeld zijn de meeste puppy’s op twaalf tot zestien weken zindelijk. Op die leeftijd zijn ze fysiek in staat om hun behoefte meerdere uren op te houden.

Kan je een oudere hond zindelijk maken?

Met regelmaat en beloningen kan je ook een oudere hond zindelijk maken. Is je oudere hond plots onzindelijk? Laat hem onderzoeken door je dierenarts. Onzindelijkheid bij oudere honden kan ook aangeleerd gedrag zijn. Lees meer in ons artikel over gedragstherapie.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.