Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Bart Michiels
Dierenarts-praktijkmanager

Bart Michiels

Dierenarts-praktijkmanager
Dierenarts-praktijkmanager
Bart Michiels
Dierenarts-praktijkmanager

Expertise

  • Weke delen chirurgie en orthopedie

Ik ben Bart Michiels, in 1992 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Gent.

Na enkele jaren was de gezelschapsdierenpraktijk waar ik aan de slag ging aan uitbreiding toe, en in 1998 stond ik mee aan de wieg van onze huidige dierenkliniek.  In 2020 nam ik, samen met collega-praktijkmanagers Ann en Flor, de stap om met Het Binnenhof toe te treden tot AniCura Belgium.

Expertise
Van meet af aan lag mijn interesse bij de heelkunde.  Door het volgen van talloze cursussen en congressen in binnen- en buitenland bekwaamde ik me eerst in de wekedelenchirurgie en naderhand ook in de orthopedie.  Vandaag vind je me buiten de raadplegingen dan ook meestal terug in het OK. Ik probeer aan de eigenaars van onze patiënten op een klare manier uit te leggen wat er met hun dier aan de hand is, en hoe we dat kunnen verhelpen, om daarna samen de juiste behandeling te kiezen. Telkens weer voel ik me op mijn best wanneer we dat dan tijdens de daaropvolgende ingreep verwezenlijken.

Bicky
Thuis hebben we één kat, Bicky, die bij het ontbijt z’n eigen stoel en bordje yoghurt claimt - zoals het hoort netjes met de poep op de stoel, voorpootjes op de rand van de tafel.

Vrije tijd
Wanneer ik niet aan het werk ben, hou ik er van de Europese wegen onveilig te maken op m’n Vespa, of er met wandelschoenen en rugzak op uit te trekken - dicht bij huis of nog liever naar hogere regionen.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.