Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Philippe Van Vooren
Dierenarts

Philippe Van Vooren

Dierenarts
Dierenarts
Philippe Van Vooren
Dierenarts

Opleiding

  • Doctor in de Diergeneeskundige Wetenschappen

Expertise

  • Orthopedie

Functie

Philippe Van Vooren is in 1989 afgestuurd aan de UGent. Na enkele korte vervangingen, is hij in een landelijke dierenartsenpraktijk, bij Oxford, Engeland, beginnen werken. Na een jaar heeft hij zijn legerdienst als Dierenarts-Officier, in Duitsland volbracht.

De lokroep naar Engeland was nog steeds groot. Na een korte periode in zuid-west Londen gewerkt te hebben, kreeg hij de mogelijkheid om in Dover te werken. Eén van de collega's daar was een specialist orthopedie. Onder zijn supervisie kon Philippe zijn orthopedische interesse verder uitbouwen, en zijn ervaring met Greyhounds uitbreiden. 

In 1997 heeft hij, samen met zijn echtgenote, Cecile, de beslissing genomen om met buurtcollega's een praktijk op te starten in Ninove. Deze groepspraktijk behandelde oorspronkelijk zowel paarden, als grote en kleine huisdieren. In de loop der jaren werd de paarden -en grote huisdiertak afgesplitst, en kon dierenartsenpraktijk zich volledig toeleggen op de verzorging van kleine huisdieren. 

Binnen de praktijk werd er steeds meer geïnvesteerd in nieuwe technieken en apparatuur, en de collega's legden zich meer toe op een specifiek discipline. Voor Philippe is dat orthopedie en de bijhorende beeldvorming. Hiervoor volgt hij jaarlijkse bijscholingen en congressen, zowel in binnen- als buitenland. Als hoogtepunt beschouwt hij nog steeds zijn orthopedische cursussen in de VS, waar hij tevens de mogelijkheid kreeg om mee te lopen in de grootste doorverwijskliniek van Houston. Dichter bij huis, kan u hem jaarlijks terugvinden op de AO Master Courses in Davos, Zwitserland. Hij is ook een actief lid van de Flemisch Orthopedic Society of Small Animals (Fossa).

Vrije tijd

Buiten zijn werkuren heeft Philippe een passie voor tuinieren en sport beoefenen. 

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.