Neurochirurgie bij AC Malpertuus

Als je huisdier last heeft van neurologische problemen, kan het doorverwezen worden naar een van de dierenarts-specialisten met expertise in neurochirurgie bij dierenartsencentrum AniCura Malpertuus.

Wat is neurochirurgie?

Neurochirurgie bij dieren omvat chirurgische ingrepen en onderzoek naar aandoeningen aan de hersenen en het ruggenmerg van je hond of kat. Bij neurologische problemen zoals zenuwuitval, verlamming, nek- en rugpijn of een afwijkende manier van stappen kan jouw dierenarts jouw huisdier doorverwijzen naar een neurochirurg. 

Dierenarts-specialist

Bij AniCura Malpertuus zijn verschillende specialisten tewerkgesteld. Voor neurochirurgie kan je huisdier worden doorverwezen naar Peter Vandekerckhove of Ilona Schwarzkopf, beide dierenarts-specialisten in chirurgie met expertise in neurochirurgie. Je kan ook doorverwezen worden naar Kenny Bossens, dierenarts-specialist in neurologie met expertise in neurochirurgie. Robert Daems heeft eveneens veel ervaring opgebouwd binnen de neurochirurgie.

De meeste patiënten komen via doorverwijzing door hun eigen dierenarts terecht bij de neurochirurg. Er zijn echter ook klanten die hen voor een 2de mening consulteren. 

Moderne apparatuur voor diagnostiek

Er bestaan verschillende mogelijkheden van beeldvorming om neurologische problemen in kaart te brengen. Bij AniCura Malpertuus beschikken we niet alleen over specialistische kennis, maar ook over modern en hoogwaardig apparatuur, zoals een CT-scan en een MRI-scan. Met behulp van deze technologieën kunnen we nauwkeurige diagnoses stellen.

MRI Malpertuus

MRI-scan

Behandelingsmogelijkheden en nazorg

De dierenarts zal met jou de verschillende behandelingsmogelijkheden bespreken en een plan opstellen voor de verdere begeleiding van jouw huisdier tijdens het herstelproces. 

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.