CT-scan

Een CT-scan kan meer duidelijkheid bieden bij een vermoeden van een botbreuk, gewrichtsprobleem of inwendig probleem.

Wat is een CT-scan bij een huisdier?

Een CT-scan maakt met behulp van röntgenstralen een doorsnede van het lichaam van je huisdier. Zo krijgt je dierenarts een driedimensionaal beeld met meer gedetailleerde informatie.

Waarom zou je een CT-scan bij je huisdier laten uitvoeren?

Een CT-scan wordt vaak gebruikt bij onderzoek van de neus, kaak, middenoor, schedel, wervelkolom, gewrichten, botten en borst- en buikholte van je huisdier.

Met een minimale belasting voor je huisdier kan er een zeer nauwkeurige en snelle diagnose worden gesteld. Zo kan je huisdier beter behandeld worden.

Hoe werkt een CT-scan bij een huisdier?

Tijdens een CT-scan mag je niet bij je huisdier blijven. De scan gebeurt meestal onder narcose. Daarom mag je huisdier vier uur voor de scan niet meer eten. De spieren van je huisdier verslappen door de narcose. Je huisdier kan dus niet meer slikken of hoesten. Voedsel kan zo vanuit zijn maag teruglopen en via zijn keelholte in zijn longen terechtkomen.

Terwijl je huisdier onder narcose is, wordt hij op een tafel onder de CT-scanner gelegd. De tafel beweegt door de tunnel van de CT-scanner. Tijdens die beweging worden er vanuit alle hoeken foto’s gemaakt. Een injectie met een contrastvloeistof kan bepaalde lichaamsdelen beter zichtbaar maken.

Een huisdier tijdens een CT-scan.

Kosten CT-scan huisdier

De kosten voor een CT-scan bij je huisdier zijn afhankelijk van de grootte van het te onderzoeken gebied, of er contrastvloeistof wordt gebruikt en of er een beoordeling door een radioloog nodig is. Voor al je vragen neem je best contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.