Expertises

De dierenarts-specialisten en dierenarts-experts van AniCura Malpertuus hebben door middel van aanvullende studies expertise opgebouwd binnen één bepaald deelgebied van de diergeneeskunde. Met deze kennis, kunde en ervaring is er in onze kliniek veel mogelijk. Lees hier meer over onze expertises.

Expertises van AniCura Malpertuus

Ga direct naar:

Uitgebreide medische diensten voor jouw huisdier

We zijn trots op de aanwezigheid van onze specialisten chirurgie. Een specialist chirurgie in België is een dierenarts die na de standaard 6-jarige basisopleiding een aanvullende, door Europa erkende opleiding van 3-4 jaar heeft voltooid. Na succesvolle afronding van een Europees examen ontvangt deze professional de titel 'Diplomate' van het European College of Veterinary Surgery. Lees er hier meer over: wat is een erkende specialist?

Sinds 2024 hebben we eveneens een specialist sports medicin in ons midden. 

Onze dierenarts-experten zijn eveneens gedreven dierenartsen die ervaring opbouwden binnen hun eigen vakgebied waaronder inwendige ziekten, oncologie, dermatologie en tandheelkunde. 

Naast hoogwaardige chirurgische zorg bieden we geavanceerde medische beeldvorming, waaronder digitale radiografie, CT-scan, dentale radiografie en endoscopie.

In ons vernieuwd laboratorium voeren we volledige analyses uit op bloed, urine, cerebrospinaal vocht en weefsels, ondersteund door geïntegreerde apparatuur voor nauwkeurige diagnostiek. Uw huisdier verdient enkel het beste, en wij streven naar precisie en professionaliteit in al onze veterinaire diensten.

Lees hieronder meer over onze andere expertises en zorg. 

Dermatologie

Huidproblemen kunnen een aanzienlijke impact hebben op het comfort van jouw huisdier. Ons team staat klaar om huid- en allergieproblemen grondig te onderzoeken en effectieve behandelingen aan te bieden.

Tandheelkunde

In ons dierenartsencentrum wordt de gebitsgezondheid van jouw huisdier nauw opgevolgd, gezien dit essentieel is voor hun algehele welzijn. We bieden uitgebreide diensten aan, van routinecontroles en gebitsreiniging tot geavanceerde tandheelkundige ingrepen. 

Minimaal invasieve chirurgie en geavanceerde endoscopie

Binnen ons deskundige team worden geavanceerde technieken toegepast, waaronder minimaal invasieve chirurgie en geavanceerde endoscopie. Hierdoor kunnen we op een precieze en minder ingrijpende wijze medische aandoeningen diagnosticeren en behandelen. Deze benaderingen dragen bij aan een versneld herstel en verbeteren de levenskwaliteit van onze patiënten aanzienlijk.

Sports medicin

Dierenartsencentrum Malpertuus biedt gespecialiseerde sports medicine diensten voor huisdieren, gericht op het optimaliseren van prestaties en het voorkomen van blessures. Met ervaren dierenartsen en geavanceerde diagnostische technieken worden sportgerelateerde problemen bij dieren effectief behandeld. Van revalidatieprogramma's tot voedingsadvies, Malpertuus staat klaar om de sportieve prestaties en het welzijn van huisdieren te verbeteren.

Acupunctuur

Met behulp van eeuwenoude technieken worden er specifieke punten op het lichaam gestimuleerd, wat zorgt voor pijnverlichting en het herstel van het energetisch evenwicht. Dierenarts Helena Van Damme biedt acupunctuur aan als een holistische benadering van de gezondheidszorg voor jouw huisdier. Naast het aanprikken maakt ze ook vaak gebruik van Chinese fytotherapie.   

 

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.