Orthopedische zorg bij AC Malpertuus

Bij AC Malpertuus ontvangt jouw huisdier de hoogste kwaliteit orthopedische zorg van onze dierenarts-specialist. Dankzij onze gespecialiseerde expertise, uitgebreide praktijkervaring en geavanceerde apparatuur kunnen we jouw huisdier de beste zorg bieden.

Over orthopedie

Orthopedie is een medisch vakgebied dat zich richt op de behandeling van aandoeningen aan botten, gewrichten, pezen en spieren. Enkele veelvoorkomende aandoeningen zijn: 

  • aangeboren afwijkingen, zoals elleboog- en heupdysplasie
  • knieproblemen, zoals voorste kruisbandletsels en patella luxatie
  • botbreuken
  • hernia aan de nek of rug
  • aangeboren of verkregen standsafwijkingen
  • kaakaandoeningen

Van botbreuken tot erfelijkheidsdiagnostiek

Dankzij onze specialistische kennis, praktijkervaring en moderne apparatuur kunnen we een breed scala aan behandelingen uitvoeren. Bij ons kan je onder meer terecht voor:

Behandelingen die we vaak uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

Bij AniCura Malpertuus wordt de meest geavanceerde technologie toegepast, zoals de PGR prothese bij patella luxatie die we sinds zijn introductie op de markt al in huis is. AniCura Malpertuus is een voorloper op dit gebied, waardoor het één van de weinige klinieken binnen AniCura is die deze ingreep regelmatig uitvoert.

PGR prothese latella luxatieRX beelden van de PGR prothese

Dierenarts-specialist

Peter Vandekerckhove Robert DaemsLinks: Peter Vandekerckhove
Rechts: Robert Daems

Voor orthopedische chirurgie zal je dier worden doorverwezen naar Peter Vandekerckhove of Robert Daems.

Peter Vandekerckhove is Europees specialist in de chirurgie. Dat betekent dat hij eerst de opleiding tot dierenarts afgerond heeft en vervolgens de specialisatie chirurgie voltooid heeft. Hij leert anderen hoe ze heupprotheses van KYON moeten plaatsen en kent alle procedures van KYON, zoals het plaatsen van PGR-protheses, PAUL-chirurgie en het behandelen van fracturen met ALPS-platen.

Robert Daems heeft dezelfde opleiding genoten als een specialist, met uitzondering van het afleggen van het examen. De ervaring die hij opgebouwd heeft binnen de orthopedie, zorgt ervoor dat hij deze ingrepen met dezelfde behendigheid uit kan voeren. 

Orthopedisch consult

Na verwijzing door jouw dierenarts kom je eerst op consult bij onze specialist. Tijdens dit consult wordt jouw dier grondig onderzocht en bespreken we de klachten van jouw hond of kat. Indien nodig volgt aanvullend onderzoek, zoals röntgenonderzoek, echo of bijvoorbeeld een CT-scan. Hierna zal de specialist indien nodig een behandelplan met jou bespreken.

Moderne apparatuur voor diagnostiek

Voor het stellen van een diagnose maken we gebruik van geavanceerde digitale röntgen- en echoapparatuur, evenals een CT-scan. Onze dierenartsen hebben ervaring in het interpreteren van deze beelden. Daarnaast voeren we artroscopieën uit, een minimaal invasieve ingreep waarbij we met een kleine camera in het gewricht kunnen kijken.

Specialistische operatiekamers

Onze operatiekamers zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, waardoor we optimale zorg kunnen bieden tijdens orthopedische ingrepen. We hechten veel waarde aan hygiëne en zorgen ervoor dat jouw dier tijdens de operatie nauwlettend wordt gevolgd.

Nazorg

Na de ingreep is nazorg cruciaal, met richtlijnen voor revalidatie, eventuele medicatie en follow-upconsulten om het herstelproces te monitoren en complicaties vroegtijdig op te sporen.

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.